De “lucratieve” play offs

Nu de bekerfinale bekend is, en je er gemakshalve vanuit kunt gaan dat PSV kampioen wordt en Ajax bij de eerste vijf eindigt wordt duidelijk dat de play offs veel minder uitgebreid zullen zijn dan in eerste instantie gepland.
De nummer 2-5 spelen eigenlijk alleen om een CL plaats, de verliezers zijn na de eerste ronde gelijk klaar, de winnaars spelen in ronde 2 om die ene plek in de voorronde. De nummer 6-9 spelen om 1 directe Uefa Cup plek, ook hier zijn de verlizers na de eerste ronde klaar. De verliezer van de 2e ronde speelt tegen de winnaar van de play offs van de nummers 10-13 om een Intertoto plaats. Als ze daar nog interesse voor hebben.
Conclusie kan dus zijn dat voor de helft van alle clubs die de play offs gaan spelen, oftewel 6 van de 12 clubs de “zeer lucratieve” play offs na één ronde al weer voorbij zijn. Daarnaast is de enige derde ronde wedstrijd die gespeeld gaat worden die om een Intertotoplek. Veel televisierecords zullen er niet gebroken worden als bijvoorbeeld ons eigen NEC het daarin tegen RKC moet opnemen. Sterker nog, ondergetekende vraagt zich af of het wel de moeite waard is een toegangskaart voor het stadion er voor aan te schaffen. (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan