Charme wordt schande!

We konden het al haast niet geloven. Gewoon weer zonder een clubkaartverplichting op de wedstrijddag naar een voetbalkraker en gewoon een kaartje kopen aan de kassa. Het was ook te mooi om waar te zijn. De uitkaartverplichting blijkt opeens weer “vergeten” te zijn voor de wedstrijd tegen Heerenveen en dus kunnen we wat uitwedstrijden betreft weer spreken van een utopie in plaats van mooie werkelijkheid.

Maar het kan nog erger! Vandaag werd bekend dat ook voor de bekerwedstrijd tegen EVV een uitkaartverplichting gaat gelden. Waar slaat dit op? Het is gewoon paniekvoetbal ten top. Handhaving van deze regel zal trouwens ook een lachwekkende onderneming zijn, want ik neem aan dat er voor supporters van EVV geen clubkaartverplichting geldt op die dag. Misschien moeten de mensen van EVV eens informeren naar de bekerwedstrijd in Beek en Donk vorig jaar. Helemaal niks gebeurd, geen paniek, maar wel een mooie en gezellige drukbezochte wedstrijd.

Echt heel zielig is het volgende stukje op de officiele site van NEC: “De supporters die de wedstrijd bezoeken, worden vriendelijk verzocht rekening te houden met de waarden en normen van een kleine Limburgse dorpsgemeenschap.”

Dus we kunnen zuipen tot we er bij neervallen zoals op een echt Limburgs schuttersfeest? We moeten stemmen op het CDA? We moeten Alaaf roepen als we binnen komen en moeten hard meezingen met Rowen Heze’s “het is een kwestie van geduld tot heel Holland Limburgs lult?”

Op papier behoren zulke wedstrijden tot de charmes van het bekertoernooi. Op deze manier kan die opvatting heel hard de prullenbak in, of moet ik volgens de waarden en normen van een Limburgse dorpsgemeenschap zeggen de beerput in? (Ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan