Zonneveld wacht lange schorsing na blunder NAC

Voor Mike Zonneveld dreigt een lange schorsing. De KNVB wil de middenvelder een half jaar schorsen vanwege het gebruik van een verboden middel. De speler lijkt de dupe te worden van een ‘administratieve fout’ van NAC Breda. 

Zonneveld werd op 6 febuari positief bevonden voor het gebruik van Salbutamol. Dat is een stof die is verwerkt in het door astmapatiënten veel gebruikte Ventolin. Zonneveld neemt dat al vanaf zijn jeugd en heeft tijdens keuringen en dopingcontroles altijd aangegeven het middel te gebruiken.


Sinds december 2004 zijn de internationale dopingregels voor bijvoorbeeld het gebruik van Salbutamol veranderd. Voor het gebruik ervan moet dispensatie worden aangevraagd. Zonneveld moest dat doen bij het NeCeDo, het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken. Maar dat deed zijn club, NAC, nogal amateuristisch.


NAC probeerde op 4 februari via de website van het NeCeDo de dispensatie aan te vragen. Maar vanwege ’technische problemen’ lukte dat de Bredanaars niet. Drie dagen later, op 7 februari, slaagde NAC er wel in en kreeg Zonneveld voor twee jaar dispensatie. Op 6 februari werd hij echter gecontroleerd en betrapt na het bekerduel met FC Utrecht.


De aanklager van de KNVB heeft Zonneveld een schikkingsvoorstel gedaan van zes maanden. De 24-jarige Leidenaar gaat hiermee niet akkoord en heeft al een verweerschrift ingediend. Over twee tot drie weken verwacht NAC uitsluitsel.


Zijn club neemt de schuld op zich en steunt Zonneveld. ‘Wij vinden dat hier misschien sprake is van een administratieve fout aan onze kant’, vertelt directeur Theo Mommers op de website van NAC. ‘Je kunt de jongen niet eerst betichten van dopinggebruik, om hem vervolgens gewoon dispensatie te verlenen. En na een eventuele schorsing zal Mike het middel gewoon gebruiken en er mee voetballen.’

Bron: VI.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan