Geen straf voor ‘dopingzondaar’ Zonneveld

Mike Zonneveld en NAC Breda kunnen opgelucht ademhalen. De KNVB ziet af van het voornemen de middenvelder voor een half jaar te schorsen vanwege het gebruik van het verboden middel Salbutamol. 

Algemeen directeur Theo Mommers was opgelucht. ‘Dit hele verhaal speelde al een poosje en wij zouden het als NAC bijzonder hebben betreurd als Zonneveld zou zijn geschorst. We zijn uitermate blij dat het zo is afgelopen’, aldus Mommers op de website van NAC.


Zonneveld kon zijn geluk niet op. ‘Man, wat ben ik blij! Ik wist niet eens dat er vandaag nog uitspraak zou komen, joh! Kun je nagaan hoe verrast ik was toen de trainer me het goede nieuws verteld. Echt, echt, ik ben zo blij dat dit van tafel is. Temeer daar ik me van geen kwaad bewust was. Nu kan ik me gewoon weer gaan concentreren op de voorbereiding, want ik zeg je, het traint echt niet lekker als dit je boven het hoofd hangt. Helemaal niet als je net weer terug bent van een blessure.’


Zonneveld leek de dupe te worden van een administratieve blunder van NAC, dat niet tijdig en adequaat genoeg omging met het nieuwe dopingreglement van de FIFA. De 24-jarige Leidenaar maakt al sinds zijn jeugd gebruik van Ventolin, dat veel door astmapatiënten wordt gebruikt. Dat middel bevat de verboden substantie Salbutamol.


NAC probeerde op 4 februari via de website van het NeCeDo de vereiste dispensatie aan te vragen. Maar vanwege ‘technische problemen’ lukte dat de Bredanaars niet. Drie dagen later, op 7 februari, slaagde NAC er wel in en kreeg Zonneveld voor twee jaar dispensatie. Op 6 februari werd hij echter gecontroleerd en betrapt na het duel met FC Utrecht.


De KNVB had Zonneveld een schikkingsvoorstel gedaan van een schorsing voor zes maanden. De speler was daartegen in beroep gegaan. ‘Je kunt de jongen niet eerst betichten van dopinggebruik, om hem vervolgens gewoon dispensatie te verlenen. En na een eventuele schorsing zal Mike het middel gewoon gebruiken en er mee voetballen’, legde algemeen directeur Theo Mommers uit.

Bron: VI.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan