Jong NEC verliest terrein in titelstrijd

Jong NEC heeft in de strijd om het kampioenschap kostbaar puntverlies geleden. De Nijmeegse reserves bleven gisteravond op eigen veld tegen Jong FC Den Bosch steken op 3 – 3.

De achterstand op koploper Sparta, dat thuis met 2-1 van Roda JC won, is daardoor opgelopen tot zes punten met een wedstrijd minder gespeeld. Eind april spelen beide ploegen in Rotterdam tegen elkaar.

NEC stond na zes minuten al met 0-2 achter. Aan de eerste Bossche treffer hing een buitenspelluchtje. Even later leidde een verkeerde pass van Patrick Pothuizen tot de 0-2. Doelman Raymon van Emmerik liep onnodig uit en werd verslagen met een lob.

Pothuizen schoof na rust door naar het middenveld waardoor de druk op het Bossche doel toenam. In de 51ste minuut scoorde Roel Hendriks tegen uit een vrije trap. Een hoekschop van Hendriks leidde zes minuten later de gelijkmaker in. Een Bossche speler maakte hands, waarop Charles Kazlauskas uit een strafschop mocht scoren. Hendriks trof even later met een vrije trap de binnenkant van de paal.

Na een overtreding van Bas Bakker mochten de Brabanders in de 65ste minuut eveneens een strafschop nemen, waardoor NEC weer tegen een achterstand aankeek. De mouwen werden nog eens opgestroopt en in de 77ste minuut werd het 3-3 na goed storend werk van Hazar Can, die teruglegde op de meegekomen Roel Hendriks.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan