Vuurwerk bij afscheid spelers

Om op mooie wijze afscheid te nemen van de spelers die NEC gaan verlaten is, namens de supportersvereniging en NEC aan Van Hoof producties uit Eindhoven gevraagd om op het veld vuurwerk te verzorgen in de stijl zoals zij dit ook hebben gedaan tijdens de huldiging van de PSV spelers.

Aanvankelijk was het de bedoeling om het evenement bij opkomst van de spelers te houden. Op verzoek van de technische staf van NEC wordt de huldiging echter gehouden na afloop van de wedstrijd. Dit uiteraard vanwege de concentratie van de spelers maar ook uit collegialiteit voor De Graafschap. Het blijft voor beide ploegen een uiterst belangrijke wedstrijd waar, vooral voor De Graafschap, veel vanaf kan hangen.

Met de vuurwerkact door een professioneel bedrijf wordt de wens van een supportersdelegatie ingewilligd. Zij wilden bij het afscheid ook graag het nodige vuurwerk en fakkels op de tribunes . Dat laatste bleek na uitvoerig en indringend overleg met de KNVB echt onmogelijk.

Vanwege dit nadrukkelijke verbod van de KNVB (maar ook uit veiligheidsoverwegingen door brandweer en politie) zal door supporters meegenomen vuurwerk worden ingenomen en zullen betrokkenen uit het stadion worden verwijderd. Het afsteken van vuurwerk op de tribune zal ook verwijdering uit het stadion als gevolg hebben. In beide gevallen wordt ook een onvoorwaardelijk stadionverbod van 6 maanden opgelegd. De mogelijk door de KNVB opgelegde boete aan de club voor het illegaal afsteken van vuurwerk binnen het stadion, zal op de dader(s) worden verhaald.

Laten we dus met zijn allen zorgen voor een sportief en knallend feest & een waardig afscheid van de NEC spelers die de club dit seizoen gaan verlaten!

Bron: Supportersvereniging NEC

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan