Voetbalcompetitie ‘nieuwe stijl’ start op 13 augustus

De KNVB heeft de speeldata van het voetbalseizoen 2005 – 2006 vastgesteld. Het eerste jaar ‘eredivisie nieuwe stijl’, met onder meer duels op tweede kerstdag en de invoering van play-offs, begint in het weekeinde van 13 en 14 augustus.


De traditionele aftrap van het nieuwe voetbaljaar, de strijd om de Johan Cruijff-schaal, heeft plaats op 7 augustus. Op 14 mei is de laatste speelronde van de play-offs. De eerste speelronde van het toernooi om de KNVB-beker staat gepland voor 6 augustus. Op 2 augustus kan een voorronde worden afgewerkt. De eerste divisie begint op vrijdagavond 12 augustus.


Nieuw in het speelschema zijn de data rond kerst en de invoering van de play-offs. De nieuwe opzet van de competitie, voorlopig voor één jaar, werd 16 maart goedgekeurd door minister Remkes van Binnenlandse Zaken, de KNVB, de betrokken gemeenten en de politie. Op verzoek van de politie werd afgezien van wedstrijden op 31 december, 1 januari en 4 januari. Op tweede kerstdag en 29 december staan wel eredivisieduels ingeroosterd.


Vanwege het wereldkampioenschap in Duitsland, dat op 9 juni 2006 begint en op 9 juli 2006 eindigt, staat komend seizoen een korte winterstop ingepland. Na de laatste ronde van 2005, op 29 december, hervatten de profs de competitie op 13 januari.


De play-offs beginnen volgend jaar op zaterdag 22 en zondag 23 april. De slotronde is voorzien voor 14 mei. Tussendoor worden ook wedstrijden afgewerkt op Koninginnedag 2006 (30 april).


Op 11 april 2006 beginnen de promotie-degradatiewedstrijden voor ere- en eerste divisie. Andere belanghebbende data zijn 9 en 10 augustus en 23 en 24 augustus, als de derde voorronde van de Champions League wordt gespeeld waaraan de nummer twee van de eredivisie meedoet. Voor PSV, vrijwel zeker de aanstaande Nederlandse kampioen, start het nieuwe Europese avontuur op 13 of 14 september.


De eerste UEFA Cup-ronde begint een dag later, op donderdag 15 september.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina