Verplichte combi: de never ending story

Opnieuw lijken de verantwoordelijken bij NEC veel te makkelijk een verplichte combi te accepteren. Op de officiële website staat te lezen dat de eerste wedstrijd na de winterstop, uit naar AZ, alleen bezocht kan worden met de verplichte combi. Dat is alweer de 7e verplichte combi van dit seizoen in pas de tiende uitwedstrijd! Aangezien de wedstrijd op vrijdagavond gespeeld wordt zal het vroege tijdstip van vetrek (half vijf) vanuit Nijmegen voor veel supporters een niet te nemen drempel blijken.
Dit terwijl juist bij AZ veel clubs protest hebben aangetekend tegen de te zware maatregelen. Het resulteerde in vrij vervoer voor clubs als Willem II, Twente en Feyenoord, terwijl Den Bosch en Utrecht er in slaagde de buscombi om te zetten naar een autocombi waarbij op de wedstrijddag op een vooraf bepaald punt onderweg de kaart omgewisseld dient te worden. Nadat er na de competitienederlaag van Feyenoord in Alkmaar een wat dreigende situatie was ontstaan, legde de Alkmaarders in eerste instantie een combi op voor de bekerwedstrijd die 5 dagen na de wedstrijd tegen NEC gespeeld zal worden. Na tussenkomst van club en supportersvereniging van Feyenoord besloten de autoriteiten echter de Rotterdammers toch nog een kans te geven en ook voor die wedstrijd is vrij vervoer nu mogelijk.
De enige clubs die verplicht werden met een combi naar Alkmaar te komen zijn Den Haag (dat alleen maar combi’s heeft) en Ajax. Bij de Amsterdammers schoot de beslissing zo in het verkeerde keelgat dat, nadat allereerst een nieuw gesprek vruchteloos bleek, de supportersvereniging en OFA (de HKN van Ajax) de handen ineen sloegen en besloten de wedstrijd te boycotten. Ben benieuwd of wij de komende tijd nog iets van onze supportersvereniging of HKN horen….(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan