Trabzonspor op de tribune voor Niedzielan

Trabzonspor zat gisteren tijdens de wedstrijd FC Twente-NEC voor Andrzej Niedzielan op de tribune. De nummer drie van Turkije is op zoek naar een spits, en wil er het liefst een uit Polen.


De liefde voor dat land is opgebloeid sinds Miroslaw Szymkowiak bij Trabzonspor de pannen van het dak speelt. Die naam zal bij veel NEC-supporters een lichtje doen branden. Szymkowiak was de spelmaker en beste speler van Wisla Kraków toen NEC Europees speelde tegen de Poolse ploeg.


Trabzonspor kent een goed seizoen en vecht nog met Galatasaray en Fenerbahçe om de Turkse titel. Bovendien heeft het in Fatih Tekke de nummer één van de topscorerslijst in de ploeg. De international scoorde al 24 keer.


Niedzielan is van de interesse op de hoogte. ”Ik weet dat er iemand in Enschede is geweest en ik weet dat ze een Poolse spits zoeken. Mijn vriend Szymkowiak speelt daar en is de beste spelers bij Trabzonspor. De voorzitter en de trainer van die club zijn laatst in Polen bij de interlands tegen Noord-Ierland en Azerbeidzjan geweest.”


Niedzielan weet ook dat Thomasz Frankowski bovenaan het lijstje staat. Maar Wisla Kraków vraagt drie miljoen euro voor de spits, ook al zo’n oude bekende van NEC. Dat vindt Trabzonspor wat veel van het goede. ”Ik dacht dat het om Zurawski ging”, komt Niedzielan met die andere spits van Wisla. ”Maar waarom zitten ze dan in Enschede?”


Voorlopig is de Pool er niet mee bezig. ”We moeten nog vijf wedstrijden spelen en dat is het enige waar ik aan denk. Pas daarna ga ik het over volgend seizoen hebben. Het is goed dat er clubs naar mij komen kijken, voor mij en ook voor NEC. Ik weet nog niet wat ik volgend jaar doe.”


Bij technisch directeur Leen Looyen heeft zich nog geen club gemeld. Hij wil geen prijs noemen waarvoor NEC de Pool wil laten gaan.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan