Lok: ‘Twente wint met hulp Van Dongen’

NEC-trainer Cees Lok was duidelijk na de 2-1 nederlaag in Enschede. Hij vond dat zijn team na vijftien minuten een penalty had moeten krijgen: ‘Ik zag meteen dat het een penalty was, Barreto werd gewoon onderuit gehaald.’

De trainer van de Nijmegenaren was sowieso niet te spreken over scheidsrechter Van Dongen: ‘Twente kreeg de hele wedstrijd de hulp van de scheidsrechter.’

Lok zag zijn behoudende speelplan al na tien minuten in duigen vallen. ‘We zouden ze tien tot vijftien meter voor onze zestien opvangen, maar na tien minuten kwamen ze wel erg dichtbij.’

NEC werd teruggedrongen en dat resulteerde in de 19e minuut in de 1-0 voor FC Twente. ‘Daarna heb ik wat omzettingen gedaan en kregen we meer grip op de wedstrijd’, analyseerde Lok na afloop.

NEC controleerde vervolgens eigenlijk de wedstrijd. ‘Er was geen reden tot paniek, maar dan valt opeens de 2-0 uit een vrije trap, dat was zonde’, vond de Nijmeegse oefenmeester.

Zijn ploeg kreeg na de 2-0 nog volop kansen. ‘Thijs Hendriks scoorde heel mooi 2-1, maar hij mist de kans op 2-2. Hij had zich onsterfelijk kunnen maken’, treurde Lok.

Bron: Omroep Gelderland