Van de Eede houdt Jong NEC in de race

Jong NEC gaat een bloedstollende slotfase van de competitie tegemoet. Dankzij een 3-0 overwinning op de reserves van VVV blijven de Nijmegenaren in de race om het kampioenschap van de eerste divisie B voor belofteteams.

Bart van den Eede had gisteravond met twee treffers een groot aandeel in de overwinning, die de mogelijkheid open houdt om koploper Jong Sparta volgende week in Rotterdam voorbij te gaan. Beide ploegen hebben 47 punten, waarbij Sparta één duel minder heeft gespeeld. De Rotterdammers spelen donderdag in Venlo nog een inhaalduel tegen NEC’s tegenstander van gisteravond. Ook qua doelsaldo ontlopen beide titelkandidaten elkaar weinig. Het saldo van NEC is met plus 37 iets beter dan dat van Sparta (plus 35).

NEC controleerde gisteren bijna de hele wedstrijd, die op De Eendracht werd gespeeld. Simon Yauw opende de score in de 33ste minuut uit een voorzet van Charles Kazlauskas. Drie minuten voor rust kopte Van den Eede raak uit een voorzet van Thijs Hendriks, die zondag nog in het eerste tegen FC Twente had gescoord. VVV-doelman Bas Wijnen, die volgend seizoen voor Achilles’29 uitkomt, ging daarbij niet geheel vrijuit.

NEC scoorde nog een keer, in de 70ste minuut. Een uitgooi van Wijnen leidde door onoplettendheid bij de Venlonaren tot balverlies op het middenveld. Jim van Alst zat er goed tussen en stelde Van den Eede in staat voor 3-0 te zorgen. Kort voor tijd ontsnapte NEC aan een dure tegengoal toen een lobje op het doel van Van Emmerik net naast ging.