Thijs Hendriks mag van Lok weg bij NEC

NEC verlengt het aflopende contract van Thijs Hendriks niet. Trainer Cees Lok ziet de twintigjarige aanvaller volgend seizoen geen basisplaats veroveren. Peter Wisgerhof heeft wel een nieuwe aanbieding gekregen. Thijs Hendriks is na Mark Otten, Theo Brack en Ralf de Haan al de vierde jeugdinternational in een jaar tijd die NEC verlaat. “Ik hoorde van mijn zaakwaarnemer Sören Lerby dat hij een gesprek zou hebben met Leen Looyen”, vertelt Hendriks.


“Toen ben ik zelf naar Cees Lok gegaan om te vragen wat er zou gebeuren.” De nieuwe trainer van NEC was erg duidelijk. “Het was een goed gesprek en eigenlijk was Lok heel tevreden. Hij vond dat ik me goed ontwikkeld had, maar zag me volgend seizoen geen basisplaats veroveren. Hij vindt me een allround speler, die alles beheerst, maar geen specifieke extra kwaliteit heeft. Als voorbeeld noemde hij de snelheid van Denneboom. Lok zei wel dat ik erg makkelijk scoor, maar hij vond me weer te licht voor in de spits.”

Lok zei ook nog iets dat vragen oproept. “Hij zei dat voor mij als rechtsbuiten het systeem nadelig voor me is”, zegt Hendriks. Maar de trainer, door het late tijdstip niet bereikbaar voor commentaar, wilde volgend jaar toch met drie spitsen gaan spelen? “Dat denk ik dan niet, maar daar hebben we het niet echt over gehad”, aldus Hendriks. De Maldenaar had wel gerekend op een nieuw contract. “Ik had dit niet verwacht. Op de dag dat ik het hoorde was ik er erg ziek van. Aan de ene kant is het jammer, maar misschien is het na negen jaar NEC wel goed om naar een andere club te gaan.”

Hendriks weet nog niet welke club het gaat worden. “Ik weet het pas zo kort. Donderdag heb ik een gesprek met Lerby. Het zal waarschijnlijk eerste divisie worden, maar je weet het nooit. Ik ben in ieder geval blij dat ik het zo vroeg weet, zodat ik nog tijd genoeg heb om te zoeken. Ik weet zeker dat ik weer een club vind.”

Peter Wisgerhof heeft een aanbieding ontvangen van NEC. De verdediger heeft die in beraad, maar moet er nog over praten met zijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink. De Wageninger bloeide dit seizoen op nadat hij in oktober weer in het centrum van de defensie werd gezet. De afgelopen seizoenen werd hij door Johan Neeskens als rechtsback gebruikt. En al haalde hij op die positie met NEC Europees voetbal, een groot succes was het niet.

Dit seizoen begon Wisgerhof zelfs op de bank. Maar na zelf geblesseerd te zijn geweest, speelde hij zich ten koste van de toen afwezige Patrick Pothuizen tegen RKC weer in de basis. Edgar Barreto en Pascal Heije hebben bij NEC de training hervat. Het duo ontbrak vrijdag in de belangrijke wedstrijd tegen RKC, maar is er vrijdag uit bij RBC weer bij.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan