SP hekelt ‘discriminatie’ bij NEC

Wel gewoon bier mogen drinken op de hoofdtribune van NEC, sponsorruimte De Gaanderij en de VIP – lounges van het NEC-stadion, terwijl een verbod daarop geldt voor de ‘volks’ – tribunes van de Hazenkamp en De Goffert én clubgebouw De Eendracht. De SP is boos over deze vermeende discriminatie en stelt, na het CDA, vragen aan het college van B en W.


Het verweer van het college van B en W, dat in het ene geval sprake is van besloten delen van het stadion, riekt volgens SP-raadslid Jos van Rens naar willekeur. “Ook op de volkstribunes zitten al vele jaren vaste seizoenskaarthouders die vaak ook lid zijn van de supportersvereniging en zich niet misdragen.”


Vorige week kreeg het bestuur van de NEC-amateurs de mededeling dat geen alcohol mocht worden geschonken in clubgebouw De Eendracht. In totaal geldt het verbod voor drie risicowedstrijden. De NEC-supportersvereniging reageerde verbolgen, ook al omdat er voorafgaand aan het besluit geen overleg was gevoerd. Rob Schevers, voorzitter van de NEC-supportersvereniging: “Het lijkt soms wel of de burgemeester denkt dat wij beesten zijn waarmee niet valt te overleggen.”


De SP doet er nog een schepje bovenop. Die spreekt van meten met twee maten, niet alleen met betrekking tot het alcohol-, maar ook het parkeerverbod. “Voor de VIP’s is het toegestaan om in de berm van de Rentmeesterlaan en de Ien Daleslaan te parkeren, terwijl vele supporters die met de auto komen en hun voertuig op bijvoorbeeld de Slotemaker de Bruïneweg geparkeerd hadden, na de wedstrijd een bekeuring kregen”, aldus SP-raadslid Jos van Rens. Hij wil weten waarom VIP’s hun auto wel in de berm mogen stallen en de overige bezoekers niet.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan