KNVB neemt KPMG-rapport niet serieus

Het televisieprogramma Netwerk zendt vanavond (16/02) een item uit over de kwetsbaarheid van het Nederlandse betaalde voetbal. Aanleiding is de omkoping van een scheidsrechter in Duitsland. De makers van het programma baseren zich hierbij onder andere op het KPMG-rapport, dat in opdracht van het ministerie van Justitie is uitgevoerd en in september 2004 is gepresenteerd.


De KNVB heeft besloten niet voor de camera te reageren. Het suggestieve rapport is gebaseerd op meningen van slechts achttien personen. Van een feitelijke onderbouwing is in het geheel geen sprake. Met betrekking tot eventuele omkoping van scheidsrechters en spelers wordt aangegeven dat enkele geïnterviewden niet uit kunnen sluiten dat spelers en scheidsrechters worden omgekocht. Ook hier ontbreekt elke feitelijke onderbouwing. Ook in de aanbevelingen van het rapport wordt met geen woord gesproken over maatregelen om omkoping van scheidsrechters en spelers tegen te gaan. Deze wel erg smalle basis is voor de KNVB reden niet in te gaan op voornoemde suggesties. Het is bovendien oud nieuws.


In april komt de adviescommissie tuchtrecht bijeen. De KNVB zal advies vragen aan deze commissie over de invoering van een regeling die leden van de KNVB verbiedt te gokken op wedstrijden waarbij zij direct of indirect belang hebben.


Bron: KNVB

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan