Reacties na NEC-ADO Den Haag

De nieuwe spits Bart Van Den Eede was zeer te spreken over zijn samenwerking met Andrzej Niedzielan: “Perfect.” “Ik heb echt zo iemand nodig die loopt op alle ballen die ik verleng”, stelt de Belg, die verdienstelijk debuteerde. “Ik was wel tevreden over de 1e helft. Na rust had Den Haag beter door hoe we speelden en stonden ze beter opgesteld.” Hij maakte 90 minuten vol: “De trainer vond het belangrijk dat ik bleef staan. Vooral de laatste 20 minuten waren heel zwaar, mede door het veld. Het is lang geleden dat ik 90 minuten heb volgemaakt. In de slotfase heb ik hard gestreden, maar ik zat steenkapot.” 
  
Spits Andrzej Niedzielan baalde zichtbaar na de 1-1 tegen ADO Den Haag. “Tegen dit soort elftallen slechts één punt halen is enorm teleurstellend”, foeterde de Pool. Niedzielan bereikte zeker in de eerste helft een hoog niveau en scoorde een prachtige goal. Hij controleerde een moeilijke bal van Muslu, omspeelde Saeijs en lobde de bal binnen. “Was mooi, ja”, beaamde hij bescheiden. “Ik baal vooral dat we in de eerste helft vier, vijf kansen hebben laten liggen. Maar ik moet de keeper van Den Haag ook een compliment geven. Die was erg goed vandaag”, vond Niedzielan.  

“Thuis punten verspelen tegen ADO Den Haag, dat mag natuurlijk niet”, verzucht Niedzielan. “Die 1-0 moet je natuurlijk per se vasthouden. We hebben een erg stom tegendoelpunt gehad.” Niedzielan was wel enthousiast over de samenwerking met de nieuwe spits Bart Van Den Eede: “Je ziet dat onze spelers graag met hem spelen.” “Ik heb bij mijn vorige club ook al met zo’n lange speler samengespeeld. Naast zo’n aanspeelpunt in de lucht is het aan mij om te rennen en te scoren. En dat ligt me prima”, stelt Niedzielan. 
  
Trainer Cees Lok zag zijn ploeg een helft lang prima spelen, maar had toch een kanttekening: “We hanteerden te veel de lange bal.” “Hoewel het vervolg wel goed was als Van Den Eede de bal verlengde, moeten we toch leren via de grond te blijven voetballen. We hebben daar ook middenvelders voor”, vindt Lok. In de tweede helft zat er geen enkele lijn in het spel van NEC “Daarom kan ik toch wel leven met het gelijke spel. Van Den Eede heeft zich een aanwinst getoond. Hij voegt duidelijk iets toe aan ons spel”, analyseert de coach. 
  
Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan