Reacties na FC Twente – NEC

NEC was in de eerste helft tegen FC Twente heer en meester. De Nijmegenaren wisten alleen niet te scoren.
 
 “Ik heb in de rust gezegd dat ze een schop onder de kont moesten hebben omdat het nog 0-0 was”, lacht trainer Cees Lok na afloop. “We stonden in alle facetten goed te voetballen.We hadden iets meer moeten creëeren om 1-0 voor te komen.”
 
 Na rust werd NEC teruggedrongen. “En dan kom je eruit en krijg je wel goede kansen. Zo gaat dat dus tegenwoordig”, concludeert Lok. “Pluspunt is dat we achterin goed op de nul kunnen spelen.”
 
Barreto blinkt ook uit bij NEC
Edgar Barreto vloog afgelopen week een etmaal heen en weer naar Zuid-Amerika om een oefeninterland te spelen tegen El Salvador. De jonge Paraguayaan blonk uit en nam zijn goede vorm mee naar Nijmegen.
 
Barreto heerste in Enschede op het middenveld. Hij organiseerde, stuurde en kreeg vooral voor rust goede kansen om te scoren. De jonge international kwam dan ook uitgelaten de catacomben van het Arke-stadion in.
 
 “Heb je gezien? Ieke ben niet moe he”, sprak hij opgetogen in het Nederlands. Later stak Barreto twee vingers in de neus en zei alleen: “Was makkie he?”
 
 Leiwakabessy: “Nu de eindpass nog”
Jeffrey Leiwakabessy heeft in de voorbereiding flinke progressie geboekt, in voetballend opzicht. Naast de linksback gaat nu de hele ploeg met flinke stappen vooruit.
 
“We hebben vorig jaar drie keer van Twente verloren. Dat speelt toch in je achterhoofd”, bekent Leiwakabessy. “Nu kent iedereen zijn taken en voert ze ook uit. Alleen de eindpass is nog niet altijd even goed. Als we flink trainen komt dat ook wel.”
 
Na het laatste fluitsignaal vlogen de spelers van NEC bij elkaar in de armen. Leiwakabessy: “Dan zie je hoe belangrijk die eerste drie punten eigenlijk zijn.”
 
Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan