Prent verrast door op de bank houden van ‘betere’ Denneboom

Alexander Prent weet momenteel niet wat hij meemaakt. De rechtsbuiten, pas weer een maandje in training na negen maanden revalideren, is momenteel eerste keus bij NEC. “Ik was wel een beetje verrast ja.”.


Het kan snel gaan in de voetballerij. Nog niet zo lang geleden was Prent zo blij als een kind dat hij weer tegen een bal aan mocht schieten. Een afgescheurde kruisband maakte al voor de tweede keer een lange revalidatie noodzakelijk.


Momenteel traint Prent pas één keer per dag. Aan een basisplaats dacht hij aan het begin van de voorbereiding nog helemaal niet. “Toch begon ik er de laatste weken rekening mee te houden”, zei Prent gisteren na NEC – Iraklis Saloniki (2-0). “Ik heb een paar redelijke wedstrijden gespeeld. Vandaag was het iets minder, mijn individuele acties waren te zwak.”


Prent krijgt de voorkeur boven Denneboom. “Misschien dat ik de teamtaken momenteel wat beter beheers dan Romano. Maar een fitte Romano in vorm is beter dan ik. Toch blijkt hierdoor maar weer, dat iedereen moet knokken voor zijn plaats. Dit geeft mij en Romano een signaal, waar we allebei iets mee moeten.”


Denneboom , die gisteren redelijk inviel, was in ieder geval blij dat hij na twee weken schorsing weer bij de groep is. “Dit is beter dan bij het tweede zitten. Het is kloten geweest. Ik heb veel conditietraining gedaan, maar dat is toch anders dan wedstrijdjes spelen.”


Dat had weerslag op zijn spel, vond Denneboom. “Doordat ik die twee weken bij de selectie gemist heb, ben ik nu minder ver. Ik train nu gewoon, maar verwacht niks. Voor Alexander is het hartstikke mooi dat hij speelt en voor mij is het een teleurstelling. Maar ik ga me zeker terugknokken.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan