NEC wordt niet veel wijzer van ruime triomf

Dankzij een scherp laatste kwartier won NEC gisteren nog met fraaie cijfers van Sparta’25 ook: 7 – 0. Volgende bekerronde gehaald, alle spelers fit gebleven: doel bereikt. Ooit was Sparta’25 een topper in het land der amateurs. In 1972 werd de ploeg uit Beek en Donk zelfs algeheel amateurkampioen en in 1987 was het nog actief in de hoofdklasse. Anno 2005 is er van die fraaie status weinig meer over. Afgelopen seizoen degradeerde Sparta zelfs naar de vierde klasse. ‘Wij betalen niet hè, meneer.’.


Dat NEC niet met topamateurs van doen had, werd al voor de wedstrijd duidelijk. De accommodatie was weliswaar schitterend, maar scheidsrechter Haverkort keurde alle ballen van de thuisclub af. Dus werd er met Nijmeegse ballen gespeeld. Even leek het of de spelers van NEC dat wel prettig vonden, want al na vijf minuten lag de eerste bal in het doel. Het was Edgar Barreto die de tweede Nijmeegse hoekschop uiteindelijk binnenschoot. De snelle openingstreffer leidde niet tot een flitsende eerste helft, maar haalde juist het laatste beetje scherpte weg bij NEC.


“Hoe graag je ook wil, het is heel moeilijk om scherp te raken voor zo’n wedstrijd”, zei aanvoerder Peter Wisgerhof na afloop. “Helemaal als je zo snel scoort. Dan is de wedstrijd eigenlijk na vijf minuten al gespeeld.”


Na het doelpunt was de wedstrijd lang het aanzien niet waard. Trainer Cees Lok vond vooral de eerste 25 minuten verschrikkelijk. “Daarvan is er misschien maar zes minuten gevoetbald. De rest van de tijd lag de bal over het hek, of waren er blessurebehandelingen. Die waren allemaal terecht hoor, maar daardoor kwam er geen moment vaart in de wedstrijd en hebben wij ons in slaap laten sussen.”


Lok probeerde dat in de rust recht te zetten en dat leidde tot snel succes. Wisgerhof tikte kort na rust 2-0 binnen, maar daarna was het pas in het laatste kwartier weer genieten. De doodmoeie amateurs konden het toen helemaal niet meer belopen en NEC legde de ene na de andere fraaie aanval op de mat.


Via de sterk ingevallen Rutger Worm, de sterke Romano Denneboom, de na rust actieve Niedzielan (twee keer) en de prima invaller Guillano Grot (is hij soms sneller dan Niedzielan?) werd het 7-0.


“Winst was vandaag het belangrijkste en nu moeten we toewerken naar zondag”, zei Wisgerhof. “De wedstrijd tegen Utrecht is meteen een hele belangrijke. We willen het publiek wat laten zien en ontmoeten meteen een concurrent in de strijd om de play-offs.”


Wisgerhof vond het moeilijk om aan te geven waar NEC staat. “De voorbereiding was soms goed en soms minder. We hebben tegen erg sterke ploegen gespeeld. Het waren vaak namen die de mensen weinig zeiden, maar die teams hebben in eigen land bijna allemaal Europees gehaald. Maar waar we staan is ook na vanavond moeilijk te zeggen. Dat weten we waarschijnlijk pas na de wedstrijd tegen Utrecht.”


Sparta’25 – NEC 0-7 (0-1)


5. Barreto 0-1, 48. Wisgerhof 0-2, 75. Worm 0-3, 78. Denneboom 0-4, 80. Niedzielan 0-5 (penalty), 84. Niedzielan 0-6, 88. Grot 0-7.


Opstelling NEC: Babos; Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy; Barreto, Boutahar, Tininho (46. Worm); Denneboom, Van den Eede (63. Grot), Niedzielan.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan