NEC-Utrecht

Tja, wat moet je er van zeggen? Naast een aantal pluspunten gistermiddag, werd ook opnieuw duidelijk dat dit elftal een aantal schrijnende pijnpunten heeft.
Om met de positieve punten te beginnen: de verdediging lijkt goed te staan en je mag er van uitgaan dat de eerste nul van het seizoen nog door een flink aantal gevolgd zal worden. Met Wisgerhof en Olsson hebben we waarschijnlijk één van de sterkste centrale verdedigingsblokken in de eredivisie en ook Leiwa en Muslu doen niks geks en voldoen dus als backs. Ook op het middenveld stonden Barreto en met name Tininho gisteren hun mannetje. Het wordt echter steeds duidelijker dat NEC voorin onoplosbare problemen heeft. Grote vraag is namelijk wie in godsnaam de doelpunten moet gaan maken. Onze kopsterke spits kreeg niet één kopbal fatsoenlijk richting de goal, niet geheel onbegrijpelijk overigens als vrijwel alle voorzetten niet eens voorbij de eerste verdediger komen. De aanvoer van middenveld (Boutahar) was een drama en vanaf de zijkanten was het al niet veel beter. Denneboom lijkt er een concurrent bij te hebben, want Grot kwam een aantal keer wél langs zijn man. Maar al met al was het aanvallend veel te mager en opgeteld bij de armoedige vertoning van de ploeg uit de Domstad bleef het dan ook weinig verrassend bij een saaie 0-0.
Opmerkelijk was ook dat het uitvak voor meer dan de helft leegbleef, wat een schande is voor een club als Utrecht op de eerste speeldag. Het bewijst maar weer eens dat de KNVB met haar uitkaarten, combis en andere onzinnige maatregelen het voetbal misschien wel definitief de nekslag heeft toegebracht. (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan