NEC: toch verbod op parkeren in de berm

Rondom de thuiswedstrijden van NEC is het in een aantal straten tóch verboden om in de berm te parkeren. De gemeente Nijmegen zegt dat.


Eerder deze week maakte de politie bekend 37 boetes te vernietigen omdat die waren uitgeschreven op grond van de plaatselijke verordening. Dat had echter moeten gebeuren op grond van de wegenverkeerswet. En die staat bermparkeren in principe toe, aldus de politie.


De gemeente zegt nu dat de wegenverkeerswet toch voldoende aanknopingspunten biedt om op te blijven treden tegen bermparkeerders rond het Goffertstadion. De boetes die de politie wil vernietigen, uitgeschreven op 30 januari bij NEC – FC Utrecht, worden ook vernietigd. En mensen die al een bon thuis hebben, kunnen daartegen in bezwaar gaan. Maar van een structurele lacune in de strijd tegen foutparkeerders, zoals de politie even dacht, is geen sprake.


“Bij thuiswedstrijden van NEC geldt op de betreffende zondagen een tijdelijk inrij- en/of parkeerverbod voor een aantal straten rond het Goffertstadion”, aldus een gemeentewoordvoerster. Die straten zijn ook gemarkeerd met inrij- of parkeersverbodborden. De betreffende straten worden iedere woensdag voorafgaande aan de wedstrijd gepubliceerd op de gemeentepagina in De Brug. Zo geldt daar zondag tussen tien en zes een parkeerverbod vanwege NEC-ADO Den Haag.


De politie kondigt aan rondom deze wedstrijd ook te controleren op foutparkeerders. Voor de straten buiten de verbodszone geldt dat mensen daar wel hun auto mogen parkeren op de weg of in de berm.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan