Onbegrip NEC over verbod

Het bestuur van de NEC-amateurs is boos op de Nijmeegse autoriteiten. Die hebben besloten dat zondag vanaf drie uur voor aanvang van het profduel NEC – ADO geen bier mag worden geschonken in clubgebouw De Eendracht. Voorzitter Robert Nas vreest inkomstenderving en heeft geen enkel begrip voor het verbod.


“Er is met ons nooit overlegd”, aldus Nas, “en ineens krijg ik een brief waarin staat dat we slechts evenementenbier mogen schenken. Daar is werkelijk geen enkele reden voor. Er is hier nooit iets misgegaan met supporters vanwege dronkenschap. Supporters zijn ook niet gek. Die gaan zondag gewoon ergens anders hun biertje drinken. Dit kost ons als amateurvereniging geld. We hebben inmiddels bezwaar gemaakt, maar dat zal helaas vóór zondag niets meer uithalen.”


De maatregel geldt dit resterende seizoen ook voor de thuisduels tegen Vitesse en Ajax. Ook Rob Schevers, voorzitter van de NEC-supportersvereniging, is boos. “Zonder enige aanleiding, en erger, zonder enig overleg worden fans met zo’n verbod geconfronteerd. Het lijkt soms wel of de burgemeester denkt dat wij beesten zijn waarmee niet valt te overleggen. Hier kun je toch normaal over praten? Het gaat nu in totaal om drie duels waarbij evenementenbier moet worden geschonken. Maar wie zegt ons dat het er volgend seizoen niet nog meer zijn?”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan