NEC krijgt te weinig tegen PSV

NEC leverde maandagmiddag enorm veel strijd tegen PSV, speelde vol op de aanval en was negentig minuten lang de beste ploeg in De Goffert. PSV won echter met 2-0.

,,Misschien klinkt het vervelend als je gewonnen hebt”, zei PSV-trainer Hiddink na afloop, ,,maar ik ervaar dit als een heel belangrijke overwinning. Want NEC heeft echt een heel goede ploeg.” De thuisploeg speelde de hele wedstrijd aantrekkelijk voetbal, maar kreeg uiteindelijk geen loon naar werken. De Nijmeegse club staat vijfde op de ranglijst en liet tegen PSV zien dat die plaats niet onverdiend is. De Nijmegenaren hebben een behoorlijk elftal met daarin spelers die ook op een hoger niveau niet zouden misstaan.

NEC speelde het aanstekelijke voetbal dat de supporters van de Gelderse volksclub graag zien. De Nijmegenaren namen echter ook risico’s. Al in de 6e minuut leidde een domme fout van Olsson tot de 1-0 van PSV. Hij probeerde in het strafschopgebied Koné uit te kappen, maar verloor de bal aan de razendsnelle Ivoriaan, die het buitenkansje beheerst afrondde: 1-0.

Vol op de aanval
Na die snelle treffer besloot NEC vol op de aanval te spelen. Het elftal van De Groot kwam vaak dicht in de buurt van het doel van Gomes, maar wist de lange doelman in de eerste helft niet te verslaan.

In de tweede helft werd het krachtsverschil tussen NEC en PSV nog groter. Het was veelzeggend dat PSV pas in de 87e minuut een eerste doelpoging deed. De Nijmegenaren speelden – met uitblinkers Denneboom en Barreto voorop in de strijd – met de intentie te winnen, maar dat streven werd uiteindelijk niet gehaald.

Bij PSV was Gomes erg belangrijk; de Braziliaanse doelman voorkwam minimaal twee keer een zeker geacht doelpunt. In de 57e minuut ranselde hij een prachtige vrije trap van Barreto uit de bovenhoek. In de 70e minuut moest hij zich volledig strekken op een inzet van Denneboom en kon hij de bal met zijn vingertoppen tot een hoekschop verwerken. Nadat NEC in de slotfase met vier spitsen nog een punt probeerde te redden, besliste Beasley de wedstrijd. Hij scoorde uit een counter de beslissende 2-0.