NEC is nog steeds op zoek naar versterking

Trainer Cees Lok wond er zaterdagavond na NEC ­ NAC ( 1- 1) geen doekjes om: „ Afgezien van de openingsfase was het een erg slechte wedstrijd. Ik geef mijn ploeg altijd de opdracht om in het begin van de wedstrijd zo snel mogelijk de diepte te zoeken. Op die manier proberen we de tegenstander al vroeg te overrompelen. Als dat niet lukt, moeten we vervolgens overschakelen op een voorzichtiger opbouw.


Maar daar kwam tegen NAC helemaal niets van terecht. Het was niets dan balverlies, balverlies, balverlies.” Lok toonde zich verheugd dat het uitgerekende Björn van der Doelen was die de gelijkmaker voor zijn rekening had genomen. De Brabander was dit seizoen nog niet verder gekomen dat wat invalbeurten, maar mocht tegen NAC beginnen in plaats van Saïd Boutahar. „ Boutahar heeft in de wedstrijd tegen Feyenoord een tik op de enkel gekregen en had nauwelijks getraind. Maar ik had sowieso voor Van der Doelen gekozen. Ik heb deze week met Boutahar gesproken en hem uitgelegd dat ik niet tevreden was over zijn spel in de eerste vier wedstrijden, op zijn positie verwacht ik veel meer rendement.”


Van der Doelen was de enige middenvelder die zaterdagavond een voldoende kreeg van leraar Lok. „ Jasar Takak begon sterk maar zakte nadien steeds verder weg. En Edgar Barreto, die voor het eerst als centrale middenvelder speelde, deed te weinig met zijn verantwoordelijkheden.”


Maar het grote probleem lag zaterdagavond toch weer in de voorhoede, waarin naast Bart van den Eede ook Andrzej Niedzielan ontbrak. Romano Denneboom was na zijn liesblessure wel weer van de partij, werkte keihard, maar kon niet verbloemen dat hij er een paar weken tussenuit was geweest. Tininho zat totaal niet in de wedstrijd en leverde tegen zijn gewoonte in heel veel ballen in.


„ Toch stel ik hem de volgende keer gewoon weer op”, zei Lok. En ook Guilliano Grot viel, na zijn verdienstelijke optreden tegen Feyenoord, zaterdagavond weer door de mand. Het maakte nog maar eens duidelijk dat NEC voorin dringend behoefte heeft aan versterking.Lok: „ Ik heb het bestuur aangegeven dat ik graag zou zien dat er een aanvaller bij komt. Maar het moet wel echt een versterking zijn. Zolang er geen betere voorhanden is, wachten we gewoon.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan