Muslu: ‘Hier zijn geen woorden voor’

Het kwam vorige week niet eens meer als een echte verrassing, maar toen de uitnodiging voor Jong Turkije een feit was, viel NEC – verdediger Muslu Nalbantoglu (21) toch even stil. “Dit is zo mooi. Hier zijn eigenlijk geen woorden voor. Noem het een droom. Echt geweldig”, aldus de NEC’er.


Het gaat snel met Muslu Nalbantoglu. NEC was dit seizoen al begonnen toen de aanvoerder van het Nijmeegse belofteteam werd overgeheveld naar de hoofdmacht. Tegen RBC debuteerde hij als invaller, kort daarna veroverde hij de rechtsbackpositie voorgoed. “Eerst mijn doorbraak en nu een uitnodiging voor Jong Turkije (dat op 8 februari oefent tegen Jong Tsjechië, red). Ik wist dat er tijdens het thuisduel tegen Heerenveen iemand van Turkije voor mij op de tribune zat. Er bestond dus een kans dat ik zou worden uitgenodigd. Ik kreeg het nieuws te horen op de dag dat ook mijn familie in Turkije het offerfeest vierde. Ik geloof dat er bij enkele leden van mijn familie wel een traantje is gelaten door het goede nieuws.”


“Ik heb ook geen idee wat ik precies moet voorstellen bij zo’n uitverkiezing. Ik heb het nooit meegemaakt. Toen ik nog bij Ajax in de jeugd speelde, bestond er ooit een kans dat ik uitgenodigd zou worden voor Oranje tot veertien jaar, maar dat is nooit gebeurd. Volgens mij omdat de mensen dachten dat ik alleen over een Turks paspoort beschikte, maar ik heb een dubbele nationaliteit.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina