Lok wil meer dreiging uit het middenveld zien

Romano Denneboom is vanavond weer beschikbaar als NEC aantreedt tegen NAC. Daarmee zijn de grootste problemen in de aanvalslinie voor trainer Cees Lok achter de rug. Ook Björn van der Doelen staat vanavond in het team dat de NEC- trainer het veld instuurt, vooral omdat Lok meer druk naar voren vanuit het middenveld wil zien. Denneboom en Van der Doelen spelen in plaats van de geblesseerde Alexander Prent, die vorige week verkeerd op zijn knie terecht kwam, en Saïd Boutahar.


Want al leek het vorige week tegen Feyenoord allemaal goed te staan en creëerde NEC ook een aantal goede kansen, voor Lok was het niet voldoende. Edgar Barreto en Jasar Takak zijn de mensen die zich veel aanvallender dienen te ontplooien.

De NEC- trainer verwacht dat Pierre van Hooijdonk vanavond vanaf het begin speelt bij NAC. Tijdens de training werd ook enige tijd besteed aan een verdedigende variant bij een vrije trap waarbij de eerste paal door Rob Wielaert moest worden afgedekt.


„Ik ga ervan uit dat een perfect genomen vrije trap niet te is te houden. Dan moet je toch iets verzinnen om daar tegenover te stellen.We zullen eens zien hoe het uitpakt”, aldus Lok. Volgens hem is ook NAC nog zoekende naar een vaste speelwijze. „ Ik heb ze nu vier keer anders zien spelen, en vier keer speelden ze anders. Ook met Sikora en Van Hooijdonk in de spits. We zien wel hoe ze spelen. We gaan uit van onze eigen kracht.”


Opvallend was ook dat NEC gisteren tijdens de training oefende op het nemen van strafschoppen. Lok: „ Ach, daar was de sfeer een beetje naar. Er waren veel tactische standaardsituaties de revue gepasseerd en toen heb ik beide ploegen nog even strafschoppen laten nemen. En ik heb ze toen maar vanuit de middencirkel laten komen, want inderdaad: dinsdag wacht Excelsior voor de beker en je weet maar nooit”, aldus de trainer.


Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy; Takak, Barreto, Van der Doelen; Denneboom, Grot, Tininho.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan