Lok tevreden met gelijkspel

Cees Lok probeerde het enthousiasme na afloop van de wedstrijd tegen AZ een beetje in te dammen. Maar de nieuwe hoofdtrainer deed dat niet al te fanatiek.


“Een compliment is op zijn plaats”, zo steekt Lok van wal. “AZ was torenhoog favoriet, maar wij deden het uitstekend. Dit is een prima basis om op door te gaan, want we zijn natuurlijk nog maar net begonnen.”


Lok vervolgt: Ik zag veel dingen van de training regelmatig goed terugkomen. Ik ben tevrede, maar er is voldoende ruimte voor verbetering. Zo’n doelpunt kort voor rust, mag nooit vallen.”


AZ-trainer Co Adriaanse complimenteerde Lok: “Ik ben blij dat er in Nederland weer een trainer is bijgekomen die op deze wijze durft te voetballen.” Adriaanse weet als geen ander welke risico’s een trainer neemt die de Hollandse School aanhangt. Zowel bij Willem II als AZ ging Adriaanse in zijn beginperiode een aantal maal snoeihard onderuit en werd zijn aanpak al snel gedoopt tot ‘naïef’ en ‘onrealistisch’. Maar uiteindelijk slaagde de coach erin beide ploegen tot smaakmakers van de eredivisie te promoveren.


Coach Co Adriaanse kon geen moment om treuren om het gelijkspel tegen NEC. “Waarom zou ik? We staan nu als enige ploeg bovenaan in de eredivisie. Mijn ploeg heeft gewoon goed gevoetbald. Het geluk heeft ons in de steek gelaten, al was dat zeker ook de verdienste van NEC dat dúrfde te voetballen.”


Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan