Remise tegen AZ meer dan een punt

Het was maar een punt, maar voor de spelers van NEC betekende het gelijke spel tegen AZ veel meer. De manier waarop de ploeg van Cees Lok gisteravond de winterkampioen in bedwang hield, gaf veel vertrouwen voor de tweede helft van het seizoen.


Het leek wel een afgesproken bezweringsformule. Bijna alle NEC’ers die na afloop de catacomben van de Alkmaarderhout uitkwamen, repten van ‘een nieuw begin’. Wijs geworden door de vele teleurstellingen in de eerste seizoenshelft, waakten de spelers echter voor overdreven euforie.


“Het is prachtig dat we hier een punt weghalen”, vond aanvoerder Rob Wielaert. “Maar als we volgende week in eigen huis tegen FC Utrecht verliezen, heeft het veelbelovende optreden van vanavond geen enkele zin gehad.” Toch moest de NEC-captain toegeven dat hij genoten had van het spel van zijn ploeg.


“Het stond bij ons achterin heel goed. Zo goed dat ze het bij AZ op een gegeven moment niet meer wisten. Ze raakten gefrustreerd en zelfs het publiek werd doodstil.”


“Dat zijn ze hier altijd”, vond Kenneth Perez, de Deen van AZ die behalve de gelijkmaker ook nog een voltreffer in het gezicht van Edgar Barreto plaatste. De elleboogstoot van Perez vond plaats onder het oog van scheidsrechter Blom, maar deze wuifde het vergrijp lankmoedig weg.


Volgens Wielaert was de organisatorische kracht van NEC het gevolg van de gerichte trainingen van de afgelopen weken.


“We geven niet alleen veel minder weg, het leidt er ook toe dat we in balbezit veel rustiger zijn. In de tweede helft kregen wij daardoor een paar kansen en mogelijkheden op kansen. Misschien hebben we daar nog te weinig mee gedaan. Maar het was ook iets te veel van het goede geweest als we hier drie punten hadden meegenomen. Je moet niet vergeten dat AZ ook nog een paar beste kansen kreeg.”


Ook Dennis Gentenaar vond dat er sprake was van een nieuwe start. “Het is overdreven om te stellen dat voor ons een nieuw seizoen is begonnen, maar we zijn in zekere zin op nul begonnen. Iedereen is weer gretig, iedereen wil zich bewijzen.”


“We zijn als het ware teruggegaan naar de basis”, meende de NEC-keeper. “Achterin stond het vanavond heel goed en van daaruit konden we er ook uitkomen. Dat was ook de verdienste van Romano Denneboom en Andrzej Niedzielan, die vanavond voortdurend aanspeelbaar waren. En ook Tininho deed het voorin heel goed. Ik vind dat we dat ene punt dan ook volledig verdienen.”


Opmerkelijk gretig toonde Romano Denneboom zich. De grillige aanvaller had tegen AZ een van zijn betere dagen en was zijn opponent De Cler met regelmaat de baas. Bovendien stond Denneboom met een prachtige actie aan de basis van de openingtreffer van de bezoekers. Halverwege de eerste helft draaide hij zich knap vrij, trof de binnenkant van de paal, waarna Niedzielan eveneens opvallend actief de rebound achter doelman Timmer prikte.

Ik vond dat we sterk begonnen”, meende Denneboom. “We kwamen goed op voorsprong, het was alleen jammer dat we die voorsprong pal voor rust nog kwijtraakten. Mijn eigen spel? Ach, het ging wel aardig. Het is natuurlijk prachtig dat we hier vandaan een punt mee naar huis nemen. We zullen het volgende week tegen Utrecht een vervolg moeten geven. Maar nu nog effe genieten.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan