Reacties AZ-NEC van Niedzielan en Gentenaar

Andrzej Niedzielan maakte tegen AZ na 23 minuten eindelijk zijn eerste doelpunt van dit seizoen. “Ik ben opgelucht”, zegt de Poolse spits met een brede grijns. “Deze goal is belangrijk voor mij, voor de ploeg en voor de fans. Ik ben de supporters die me steeds hebben gesteund dankbaar. Het is anders dan voor de winterstop. Ik ben fit, we zijn een nieuwe ploeg. Nu kan ik lekker voetballen.”


NEC wilde stunten bij AZ. Niedzielan: “We wilden hier wat overhouden en nemen een punt mee. Dat is een goede start. Nu winnen we hopelijk thuis van Utrecht.”


De afgelopen maanden speelde NEC veel slechte wedstrijden. Doelman Dennis Gentenaar was vaak de positieve uitzondering op de regel. Tegen AZ was NEC als geheel goed, en Gentenaar de slagroom op de taart.


Dennis Gentenaar: “We speelden goed georganiseerd en bleven rustig in balbezit. Precies zoals afgesproken. We temporiseerden goed, AZ kwam niet in zijn normale spel. Ze wisten het soms even niet meer. De nummer 1 had het lastig.”


Over zijn reddingen zegt Gentenaar lachend: “Daar wordt ik voor betaald. En als de defensie blijft storen op de vrije man heb ik het veel makkelijker.”

Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan