Lok begint met dezelfde elf

NEC hoopt met het vaste team van na de winterstop de eerste zege van de tweede seizoenshelft te pakken. Winst bij Willem II is na de gelijke spelen tegen AZ en FC Utrecht nodig om echt een sprongetje omhoog te kunnen maken.


Het doel van NEC is om dit seizoen nog een paar plaatsen te stijgen. Een zege in Tilburg zou daar al voor kunnen zorgen. Bij winst gaat de Nijmeegse ploeg op doelsaldo Willem II voorbij en mocht FC Twente daarna van Ajax verliezen stijgt NEC naar plek twaalf.


In Tilburg treft NEC, waarbij Ebbinge en Demouge nog ontbreken, een ploeg in crisis aan. Na de winterstop verloor Willem II thuis van Twente (0-3) en uit bij Roda JC (0-4). Tussendoor werd in het bekertoernooi wel gewonnen bij Go Ahead Eagles, maar desondanks is de onrust groot. “Dat kan in ons voordeel werken”, denkt Romano Denneboom. “Zij moeten vol op de aanval spelen en dat biedt mogelijkheden voor ons.”


NEC begon de competitie met een 2-0 zege op Willem II. Denneboom speelde geweldig tegen de club waar hij vorig jaar voetbalde. “Toch is dat toeval. Het leuk om oude bekenden te zien, maar een goed resultaat is veel belangrijker. We hebben vertrouwen, want het gaat goed. Ja, ik speel ook weer beter en hoop dat nu een tijdje vol te houden.”


Bij Willem II vindt Danny Mathijssen zichzelf, tot woede van trainer Robert Maaskant, niet fit. Verder ontbreken Hadouir, Reuser, Oomens en Wau. De club kan de teruggekeerde Ceesay en aanwinst Lepoint wel opstellen.


Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Nalbantoglu, Wielaert, Wisgerhof, Leiwakabessy; Barreto, Boutahar, Valencia; Denneboom, Niedzielan, Tininho.


Willem II: Moens; Van der Struik, Kreek, Van Nieuwstadt, Van der Haar; Victoria, Caluwé, Smit; Ceesay, Redan, Bobson.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan