Jong NEC wint met hakken over sloot

Jong NEC behaalde gisteravond pas diep in blessuretijd een zwaarbevochten 1 – 2 zege bij de reserves van Eindhoven.

Elf minuten voor tijd keek het Nijmeegse team, dat versterkt was met zeven selectiespelers, nog tegen een 1-0 achterstand aan. NEC had in Eindhoven wel een groot overwicht maar wist daaruit amper kansen te creëren.

“De cornerverhouding was 15-2 voor ons”, constateerde trainer Wim Rip. “Het was een zeer eenzijdige wedstrijd. Alleen werd de tweede bal te weinig gewonnen en speelden we te veel met lange ballen, waardoor we niet gevaarlijk werden.”

De thuisclub kwam pas na een klein kwartier voor het eerst voor het Nijmeegse doel en scoorde prompt. Een corner werd raak gekopt. Rip schoof daarop Patrick Pothuizen door naar het middenveld waardoor er achterin één-op -één werd gespeeld.

Behalve Patrick Pothuizen stonden Pascal Heije, José Valencia, Frank Demouge, Charles Kazlauskas, Rutger Worm en Thijs Hendriks in de basis. De laatste viel na ruim een half uur met een dijbeenblessure uit. Het duurde tot de 79ste minuut voordat Frank Demouge uit een voorzet van Kazlauskas de gelijkmaker inkopte.

Nadat de scheidsrechter de wedstrijd in de slotfase wegens een onweersbui enige tijd had stilgelegd, viel in de 94ste minuut de winnende treffer. Na onnodig balverlies van Eindhoven kreeg NEC een corner. Daaruit ontstond een scrimmage waarbij Worm uit de draai breed legde op Bas Bakker, die de bal van dichtbij over de lijn gleed.