Drooglegging Eendracht: bezwaarschrift afgewezen

Gisteren (maandag) kwam er eindelijk bericht naar aanleiding van de hoorzitting inzake de drooglegging van de Eendracht voor risicowedstrijden. Voorzitter Robert Nas van de NEC Amateurs (exploitant van De Eendracht) postte het volgende bericht op het forum van de supportersvereniging:


Het bezwaarschrift dat ik samen met Rob Schevers, voorzitter van de Supportersvreniging heb ingediend bij de gemeente Nijmegen n.a.v. het invoeren van evenementenbier in de Eendracht bij risico wedstrijden is afgewezen. Ook na onze uitvoerige mondelinge uiteenzetting heeft de burgemeester besloten de maatregel te handhaven.

Uiteraard zijn wij hier uitermate teleurgesteld over, want men kan ons geen enkel sterk argument aangeven, waarom de Eendracht wel evenementenbier moet schenken en de rest van de horeca in Nijmegen niet. Sterker nog, we denken dat hier onderscheid wordt gemaakt tussen diverse groeperingen. Na overleg met een jurist hebben we dan ook besloten om bij de bestuursrechter in beroep te gaan. Dit vraagt echter wel wat tijd; we zullen ons verhaal uitgebreid en duidelijk op papier moeten zetten en vervolgens wordt het eerst juridisch getoetst voor het wordt verzonden. We willen namelijk dat dit soort grappen volgend seizoen niet meer aan de orde is.

Dat lukt niet voor zondag a.s. (NEC-Vitesse) en dat betekent dat we het zondag nog een keer met evenementenbier zullen moeten doen vóór de wedstrijd. Na de wedstrijd kunnen we met écht bier proosten op de overwinning!!! we hopen en rekenen op jullie begrip; we kunnen hier niets aan doen.

Robert Nas, voorzitter sportclub NEC amateurs
Rob Schevers, voorzitter supportersvereniging


Bron: Supportersvereniging NEC

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan