Investeerders

Iwan van Duren wist gisteren in het TV programma de voorzet te melden dat investeerders zelf contact zoeken met zaakwaarnemers buiten Leen Looyen om.

Het is een hele slechte zaak als sponsors buiten Looyen om spelers gaan halen. Sponsors moeten zich niet met het technisch beleid gaan bemoeien. Laat ze dan weigeren om geld te investeren als Looyen met een in hun ogen niet geschikte speler komt, maar ga niet zelf op zoek!

Als dit waar is en NEC laat dit zomaar gebeuren, dan is de positie van Leen eigenlijk onhoudbaar geworden. NEC zal moeten kiezen voor Leen enerzijds of de investeerders anderszijds. Je kunt als club niet hebben dat de investeerders en de technisch directeur langs elkaar heen werken. Dat is slecht voor de club.

NEC zal, indien Iwan van Duren gelijk heeft, ballen moeten tonen: of ze dwingen de investeerders om te stoppen met deze werkwijze of ze sturen Leen de laan uit en zoeken een vervanger die wel met de investeerders door één deur kan. In het laatste geval zullen sommige personen misschien ook zelf hun conclusies moeten trekken.

Leen krijgt regelmatig kritiek, vaak ook terecht, maar in dit geval zijn wat mij betreft de investeerders over een grens heen gegaan en valt Leen wat dit betreft weinig te verwijten lijkt mij. De oorzaken zijn mij niet duidelijk en misschien is de reactie van de investeerders wel te begrijpen. Maar daarmee kun je deze motie van wantrouwen, want dat is het eigenlijk, niet goedkeuren. Tijd voor een ouderwets statement op internet! (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan