De volgende tegenstander: Sparta Rotterdam

De competitie begint eindelijk weer een beetje ‘normaal’ op gang te komen en clubs als Sparta en Heracles staan weer waar ze normaal gesproeken ook ingeschat zouden worden, net boven/in de degradatie/nacompetitie zone. NEC staat daar net als deze 2 clubs ook nog bij maar hopelijk is dat na zondag (kwart voor 4) anders. Met 11 punten uit 9 wedstrijden deden Sparta en NEC tot nu toe even ‘’goede’’ zaken.
 
Gespeelde wedstrijden
Vorige week zaterdag speelde Sparta thuis tegen Roda JC, de oude club van trainer Wiljan Vloet, na een goed begin waarin Sparta 1-0 voorkwam, zorgde Tom Zoontjes voor de 1-1 door zijn eigen doelman René Ponk te passeren. Dit is niet de eerste fout van dit seizoen door de huurling van AZ en in de rust werd hij dan ook vervangen door Wouter Gudde. De kans dat Zoontjes tegen NEC dan ook in de basis zal beginnen is zeer klein. De wedstrijd tegen Roda werd ook met Gudde in de plaats van Zoontjes verloren.
 
De week ervoor werd in Tilburg nog gelijkgespeeld tegen Willem II. In een zeer slechte wedstrijd, met 2 rode kaarten aan Sparta kant (voor Rose en Michels), waren er kansen genoeg voor de Rotterdammers alleen verzuimde de aanvallers de bal in het netje te leggen, mede door goed keeperswerk van Oscar Moens. En verder werd er de afgelopen weken een overwinning geboekt tegen Heracles en een nederlaag geïncasseerd tegen Ajax. 
Zekerheidjes
De selectie van Sparta kent een aantal bekende en onbekende namen. Voorbeelden van spelers die we allemaal wel kennen zijn: René Ponk (oud FC Utrechter), Steve Olfers (oud feyenoorder), Nebosja Gudelj (oud NAC’er), Jason Oost (oud RKC’er), Anthonie Obodai (Ajax huurling) en Sjaak Polak (je weet wel, de speler die een einde maakte aan de recordserie van Dennis Gentenaar). Maar verder kent de selectie ook een aantal spelers die we nog niet zo goed kennen: Rachid Bouaouzan zal iedereen wel kennen van zijn doodschop aan het adres van Niels Kokmeijer en die kan zondag dus ook wel een flink fluitconcert verwachten in de Goffert maar wie heeft er ooit gehoord van Dave de  Fauw, Wouter Gudde, Edwin van Bueren en Ricky van den Bergh. De laatste zal iets bekender zijn bij de meeste omdat dat tegenwoordig de topscorer is bij Sparta dit seizoen (mede omdat Danny Koevermans dit seizoen naar AZ vertrokken is). Davy de Fauw is een verdediger die al vanaf 2001 op het Kasteel actief is en in 117 wedstrijden 13 keer het doel wist te vinden, meestal uit vrije trappen of afstandsschoten. Zo ook afgelopen weekend. Met een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter liet hij keeper Begois van Roda JC kansloos. Wouter Gudde is vorig seizoen erbij gekomen bij Sparta en speelde 25 wedstrijden mee maar dit seizoen is hij geen basisspeler maar meestal wel invaller. Edwin van Bueren is een middenvelder die dit seizoen meestal de laatste 10 minuten in actie mocht komen als invaller voor Ricky van den Bergh. 
Vermoedelijke opstelling
Aangezien Tom Zoontjes dus al een aantal foutjes gemaakt heeft ligt het niet in de verwachting dat hij zal starten tegen NEC. Ricky van den Bergh daarintegen zal misschien weer zijn come-back kunnen maken. De kleine rappe aanvaller raakte een aantal weken geleden geblesseerd maar zal mogelijk tegen NEC weer kunnen spelen. Wie zeker niet zal spelen is Jan Michels, hij kreeg tegen Willem II rood en werd voor 2 wedstrijden geschorst. Yuri Rose kreeg ook rood maar die werd maar voor 1 wedstrijd geschorst en die heeft hij al uitgezeten tegen Roda JC dus die zal naar verwachting ook zijn opwachting in de basis maken tegen NEC. Verder zal de opstelling vermoedelijk bestaan uit:
 
Ponk
 
De Fauw                                Olfers                     Gudde                    Gudelj
 
                Polak                                      Oost                                       Obodai
 
Bouaouzan                                            Rose                                       Van den Bergh


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan