HKN stelt NEC ultimatum bij oprichting supportersraad

HKN wil bij NEC beslissingsbevoegdheid als het gaat over supporterszaken. De alternatieve supportersclub heeft zelfs een ultimatum gesteld. Voor komende woensdag moet er van het bestuur van NEC een reactie op de gestelde eisen zijn. Is dat antwoord niet voldoende, dan zal de HKN niet deelnemen aan de supportersraad die NEC in het leven wil roepen.


Gisteravond was er van de HKN een aan het plan van NEC gewijdde bijeenkomst.


Ook de officiële supportersclub neigt er nu naar om geen zitting te nemen in een raad die door de betaald-voetbalclub wordt georganiseerd een die daar ook zitting in neemt. “Als het plan zo blijft, bestaat de kans dat wij ‘nee’ zeggen”, laat voorzitter Rob Schevers weten.


Volgens Schevers ligt het veel meer op de weg van de supporters zelf om een raad op te richten. “Misschien samen met HKN. Daarin zou een vertegenwoordiger uit elk tribunevak kunnen zitten. Binnen die raad komen wij als supporters tot overeenstemming en dan gaan we praten met het NEC-bestuur. Dat lijkt me veel verstandiger”


HKN heeft momenteel helemaal niet zoveel behoefte om met het bestuur te praten. “Het is bij die lui steeds vijf stappen terug voor we weer een stapje verder komen. Ik heb inmiddels ook begrepen dat die raad geen enkele bevoegdheid zou krijgen, dus wat moeten wij ermee.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan