De volgende tegenstander: Heracles Almelo

Vandaag reizen de mannen in het rood-groen en zwart af naar Almelo om aan te treden tegen promovendus Heracles. De kenners die aan het begin van het seizoen een lijstje mochten maken met de door hun gedachte eindstand van de competitie daarop hadden Heracles zonder twijfel bij de onderste drie geschreven. Maar nu acht speelrondes verder doet Heracles het boven verwachting goed en hopen de mannen van Peter Bosz op lijfsbehoud en misschien zelfs nog wel zonder nacompetitie. 
11 punten
Met 11 punten uit 8 wedstrijden staan de mannen uit Almelo netjes op een achtste plaats. Op de eerste speeldag kwam gelijk een grootmacht op bezoek: PSV. Maar de eindhovenaren konden het verschil tussen de kampioen van de ere- en eerste divisie niet aan het licht brengen en de wedstrijd eindigde in 1-1. Vervolgens werd er knap gewonnen van Ado, Groningen en Heerenveen. Maar toen kwam toenmalig koploper RKC op bezoek en die trakteerde Heracles op de eerste nederlaag van het seizoen. Vervolgens behaalde ook Sparta en FC Twente een overwinning op Heracles maar tegen Ajax hield Martin Pieckenhagen zijn doel weer schoon. Helaas voor Heracles vergaten de spitsen van Heracles ook een keer te scoren en eindigde de wedstrijd in 0-0. 
Bekende
De selectie van Peter Bosz zal bij veel mensen vraagtekens oproepen want wie heeft er (afgezien van de mensen die ook de eerste divisie volgen) nou ooit gehoord van Gert-Jan Tamerus of een Marc Höcher? Toch telt de selectie ook een aantal oude bekende, namelijk; Nico-Jan Hoogma, Rob Maas en de held van China van het WK onder 20; Sota Hirayama. Laatstgenoemde zorgde er in zijn debuut voor dat Heracles in Den Haag won door 2 doelpunten in het laatste kwartier. Mister FC Twente en Hamburger SV, Nico-Jan Hoogma hoeft verder geen uitleg en Rob Maas die jarenlang bij Hertha en Feyenoord heeft gezeten denk ik ook niet.Nico-Jan Hoogma met de schaal van de eerste divisie


 
Programma
Evenals RBC vorige week krijgt ook Heracles de volgende wedstrijd Vitesse als tegenstander. Daarna moeten de mannen naar Alkmaar en vervolgens komt het RBC van Arjan Ebbinge op bezoek, niet echt een makkelijk programma dus als je zo naar de namen kijkt dus zullen ze er alles aan doen om thuis, op het kunstgras, NEC alle hoeken van het veld te laten zien.
 
Opstelling
De vermoedelijke opstelling van Heracles is als volgt:
 
Martin Pieckenhagen
 
Rudy Jansen                Nico-Jan Hoogma                   Peter Rekers                Ragnar Klavan
 
Rob Maas        Sergio Hellings            Jan Wuystens              Marc Höcher
 
Kwame Quansah                                 Thijs Sluijter.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan