NEC kan zich naast Heracles nestelen

Wie voor het seizoen de stand in de Eredivisie na acht duels had moeten voorspellen, had eerder Heracles dan NEC op de zestiende plaats ingevuld, en eerder NEC dan Heracles op de achtste.

Toch is de Almelose promovendus achtste en de gelouterde Nijmeegse Eredivisionist zestiende. NEC kan vrijdag in Almelo in punten echter gelijk komen met Heracles.
NEC en Heracles troffen elkaar in de Eredivisie slechts één maal eerder. Op 30 november 1985 werd het 2-2 door treffers van Rudy Metz en Wim van Til voor Heracles en Danny Hoekman (2) voor NEC.


Overige wetenswaardigheden
> Hendrie Krüzen, assistent-trainer van Heracles, en Ron de Groot, assistent bij NEC, speelden in 1985 mee.
> In de overige confrontaties (1x Tweede Divisie, 10x Eerste Divisie) boekte Heracles vijf zeges en twee nederlagen. Het werd vier maal gelijk.
> De laatste keer dat beide teams elkaar in Almelo troffen was op zes november 1993 in de Eerste Divisie. Het werd 1-1 door doelpunten van Folkert Velten (H) en Jeffrey Kooistra (N).
> Heracles is nog één treffer verwijderd van het 200ste Eredivisiedoelpunt. Joop Schuman maakte op 2 september 1962 thuis tegen FC Volendam (1-1) de eerste goal op het hoogste niveau.
> Heracles heeft zijn laatste twee thuiswedstrijden verloren. De Almeloërs behaalden vorige week wel een verrassende 0-0 remise bij Ajax.
> De Tukkers wachten wel al vier competitieduels op rij op een overwinning.
> NEC heeft zijn laatste drie uitduels verloren. De Nijmegenaren wonnen vorige week wel met 3-1 thuis van RBC.
> Patrick Pothuizen kan zijn 200ste Eredivisieduel voor NEC spelen. De verdediger heeft in totaal 327 competitiewedstrijden (Ere en Eerste Divisie) op zijn naam staan en maakte daarin 23 goals.
> Tininho kan zijn 150ste Eredivisiewedstrijd spelen. Hij kwam 42 keer uit voor NEC.

Bron: Eredivisie.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina