De Pers: SC Heerenveen – NEC

Heerenveen pas na rust langs NEC: 2-1
SC-Heerenveen.nl

Heerenveen heeft het seizoen afgesloten met een 2-1 zege op NEC. De gasten namen voor rust een 0-1 voorsprong, maar Heerenveen stelde na de pauze via Huntelaar en Breuer orde op zaken. Omdat ook Feyenoord won, eindigt Heerenveen op de vijfde plaats. Een uitverkocht Abe Lenstra stadion nam na afloop afscheid van Daniël Berg Hestad en Victor Sikora. Petter Hansson werd door het Friese publiek voor het derde seizoen op rij uitgeroepen tot speler van het jaar.

Heerenveen wilde er in de laatste thuiswedstrijd het beste van maken, maar het bleef in de eerste helft bij goede bedoelingen. De wedstrijd kwam pas na een kwartiertje een beetje los. Heerenveen dwong in een tijdsbestek van enkele minuten een drietal kansjes af. Zo kreeg Huntelaar een voorzet van Nilsson niet onder controle, schoot Seip via de vingertoppen van Gentenaar over en kreeg Breuer een goede kopkans uit een corner van Yildirim, maar helaas raakte de middenvelder de bal niet goed.
Zo bleef NEC eenvoudig op de been. De gasten lieten aanvallend niets zien. Van den Eede zat in de zak bij Hansson en Seip en Denneboom viel alleen op door een harde actie op Jeroen Drost. Toch leverde zo’n beetje de enige Nijmeegse mogelijkheid een treffer op. Een vrije trap van Tininho werd door Vandenbussche nog wel aangeraakt, maar via de vuisten van de goalie en de paal verdween de bal in het Heeenveense doel.

Bij Heerenveen moest Hestad na een half na een half uur geblesseerd nar de kant. De Noor, die vertrekt bij Heerenveen, kreeg een staande ovatie van het Friese publiek. Zijn vervanger, Georgios Samaras, liet meteen zien waarom hij tot de gevaarlijkste aanvallers van de Holland Casino Eredivisie behoort. De Griek draaide zich bij zijn eerste actie knap vrij en dwong Gentenaar tot een snoekduik naar de hoek.

De tweede helft had meer te bieden dan de eerste. Heerenveen begon uitstekend en had al na vier minuten op gelijke hoogte moeten staan. Breuer zette Huntelaar met een schitterende pass vrij voor Gentenaar. De spits raakte de bal verkeerd en schoot voorlangs. Even later stelde Yildirim Gentenaar op de proef, maar de vrije trap was niet hard genoeg om de Nijmeegse goalie te verrassen.

Na een goed kwartier verscheen Nilsson oog in oog met Gentenaar. maar ook de Zweed liet na te scoren. Toch kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Yildirim mocht aanleggen voor een vrije trap en mikte de bal op de paal waarna de instormende Huntelaar de 1-1 tegen de touwen deponeerde.
Heerenveen nam geen genoegen met een gelijkspel en ging op jacht naar meer. De thuisclub dwong een groot aantal kansen en kansjes af. Zo was Samaras net een stap te laat om een voorzet van Yildirim tot doelpunt te promoveren en kreeg Hansson twee uitstekende kopkansen, maar ook de Zweed zag geen kans Gentenaar te passeren.

NEC deed zeker wel wat terug en was met name met schoten van afstand gevaarlijk. Heerenveen had geluk toen Vandenbussche al geslagen was en Boutahar de hoek voor het uitzoeken had. Gelukkig voor de thuisclub eindigde de knal van Boutahar in de buik Van den Eede, anders was Heerenveen voor de tweede maal op achterstand gekomen.
Heerenveen bleef in de slotfase jagen op de zege en kreeg loon naar werken. Het was Breuer die acht minuten voor tijd uit een scrimmage van dichtbij raak schoot. In de resterende tijd kreeg Heerenveen nog volop mogelijkheden om de score op te voeren. Helaas werd een schitterende knal van Sikora van de lijn gehaald, schoot Rose in het zijnet en werden inzetten van Seip en Samaras gekraakt. Het bleef bij een dikverdiende 2-1 zege voor de thuisclub die een mooi seizoen waardig afsloot.

SC Heerenveen-NEC: 2-1
VI.nl

De Friezen haalden vorige week de buit al binnen en hoefden (evenals NEC) dus alleen nog maar aan de bak om het publiek te vermaken. Uit een vrije trap bracht Tininho het Abe Lenstra-stadion in echter in mineur. Voor de ploeg van Gertjan Verbeek kwam na de pauze echter alles toch nog op z’n pootjes terecht. Klaas-Jan Huntelaar zorgde na dik een uur voor de gelijkmaker, Michel Breuer nam de winnende voor zijn rekening.

Heerenveen thuis nipt langs NEC: 2-1
Voetbalonline.nl

Heerenveen heeft het seizoen in stijl afgesloten. De Friezen, die vorige week verdiend UEFA Cup-voetbal veiligstelden, versloegen in eigen huis NEC met 2-1. Gemakkelijk ging het niet voor de ploeg van Gertjan Verbeek. De bezoekers gingen zelfs met een voorsprong de rust in. Tininho scoorde na ruim twintig minuten de openingstreffer. Clubtopscorer Klaas Jan Huntelaar zorgde halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker. Verdediger Michel Breuer, de laatste weken plotseling opvallend doeltreffend, bezorgde zijn ploeg in de slotfase alsnog de overwinning. De vierde plaats leverde het Heerenveen vanwege de overwinning van Feyenoord niet meer op, maar daar zal niemand in Friesland zich druk om maken.