De Goffert verkocht

NEC is een club met weinig tradities. Het shirt en het logo blijven daarom ook heftige en gevoelige discussies oproepen. OK, je zou het rood-groen-zwart nog als traditie kunnen bestempelen, maar ook dat was haast ook ingeruild, omdat wit zo mooi was…

Eén van de weinige echte tradities was nog “De Goffert.” De historisch bepaalde naam voor de Heilige grond in het hart van de stad.
Stadion De Goffert staat als een huis, klinkt als een huis en is ons huis.

Voor een paar rotcenten wordt echter één van de laatste echte tradities aan de kant geschoven en gaat ons stadion als computerbolwerk door het leven.

Meteen klinken ook de eerste excuusjes, zelfs uit de monden van supporters. Zo zou de naam Goffert er nog in staan. Och wat fijn…hoe zou men het vinden als er opeens MCdos voor de eigen naam zou staan? Het is gewoon De Goffert en die naam is heilig! Daar zet je niks voor, tussen, onder of doorheen! Niet alles zou te koop mogen zijn!!!

Het levert geld op, is ook al zo’n excuus. Sommige dingen verkoop je echter niet! Een traditie is, nu we toch lekker commercieel bezig zijn, net als in die eurocard reclame, onbetaalbaar!

Voor geld is kennelijk alles te koop bij onze club. Jammer ook dat het juist NEC-supporter Hendriks is die zijn bedrijfsnaam ervoor gebruikt. Je zou toch denken dat juist hij weet hoe belangrijk “De Goffert” is en dat dat letterlijk een heilige naam is.

De Goffert mot blieve actie van de HKN, mag wat mij betreft weer uit de mottenballen worden gehaald. Tot die tijd: Bestuur hartelijk bedankt voor het in de verkoop gooien van één van de laatste tradities die onze club rijk is….was. (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan