Cees Lok moet zijn huiswerk overmaken

Bij NEC waren ze blij dat hij weer terug was. Andrzej Niedzielan was ruim een week op dienstreis voor twee wedstrijden met de Poolse nationale ploeg. Omdat hij noch tegen Oostenrijk, noch tegen Wales in actie was gekomen, meldde de aanvaller zich gisteren fit en gretig voor de training in De Goffert. Maar vlak voor het einde van de besloten sessie ging het mis. „ Andrzej schoot een bal met links en voelde ineens een pijnscheut” vertelde Cees van der Linden.


De fysiotherapeut van NEC bracht Niedzielan naar het Canisius- ziekenhuis. Daar werd een scheurtje in de tussenribspier geconstateerd. Dat betekent dat de Pool enkele weken is uitgeschakeld.Voor Cees Lok betekende Niedzielans blessure een lelijke streep door de rekening. De Nijmeegse coach had voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord, morgen in De Kuip, een paar tactische foefjes in gedachten, maar kon gisteren opnieuw beginnen met zijn huisvlijt. Toch lijkt het logisch dat de NEC- trainer morgenmiddag vasthoudt aan zijn strijdplan om tegen Feyenoord slechts twee aanvallers op te stellen. Daarbij zal Bart van den Eede als diepste spits opereren. De Belg is weer helemaal fit nadat hij bij de laatste wedstrijd tegen RKC vanwege een hamstringkwetsuur verstek had moeten laten gaan.


Wie hem in de voorste linie gaat assisteren, is nog onduidelijk. Een mogelijke kandidaat is Romano Denneboom. De aanvaller, die bij de competitie­ ouverture tegen FC Utrecht een liesblessure opliep, maakte gisteren een fitte indruk. Een andere optie is Saïd Boutahar. De Rotterdammer leek de dupe te worden van de komst van PSV- huurling Jasar Takak, maar hij zou prima kunnen functioneren als tweede spits rondom Van den Eede. Bij Feyenoord zijn de middenvelders Ono en Schreuder zeker niet inzetbaar. Ook Vincken, Gibbs, Gyan en de geschorste Snoyl ontbreken. Castelen krijgt voor het eerst dit seizoen een basisplaats.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan