Arjan Ebbinge niet uit Ziekenhuis

Arjan Ebbinge zou aanvankelijk vandaag het Utrechts Medisch Centrum mogen verlaten. Maar gisteravond besloten de artsen dat het ontslag te vroeg zou zijn, omdat de RBC’er nog niet voldoende is hersteld.

Ebbinge, die een zestal buikoperaties onderging ten gevolge van een gescheurde dunne darm, liep de ernstige verwonding 30 oktober op in de wedstrijd tegen FC Utrecht bij een onschuldig lijkend duel met Tim Cornelisse. Het herstel verliep daarna uiterst moeizaam. Ebbinge moest zelfs een drietal weken om medische redenen in slaap gehouden worden.

Maar afgelopen week verbeterde zijn toestand zienderogen. Ebbinge mocht de intensive care verlaten. Aanvankelijk lieten de artsen ook weten dat hij vandaag weer naar huis mocht om in Nijmegen verder te revalideren. Ebbinge maakte namelijk heel goede vorderingen. Later kwamen de doktoren daar op terug, omdat ze toch bang waren voor complicaties. De buikwond, die deels gedicht is, moet namelijk verder zelf aan elkaar groeien. Het is niet meer de bedoeling dat er nog spoeloperaties volgen om de buikholte schoon te maken.

Volgens aanvoerder Robert Molenaar is Ebbinge momenteel nog zeer verward. „Je moet het niet onderschatten. Je zes weken amper kunnen bewegen en drie weken in slaap gehouden worden, dat heeft een enorme impact op je gestel. Hij zal dat gat in zijn geheugen eerst moeten leren accepteren. Of zijn herstel volledig zal zijn, kan nog niemand zeggen. Maar er zit een stijgende lijn in en de blijdschap daarover overheerst.“

Bron: BN de Stem

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.