Kritiek op speelwijze deert Cees Lok niet

Cees Lok moet diep, heel diep in zijn geheugen graven om zich een wedstrijd, uit in Kerkrade, voor de geest te halen die niet werd verloren. “Ik weet nog dat ik zelf op John van Loen speelde en dat we toen een gelijkspel voor de poorten van de hel wegsleepten. Lang geleden dus.”.


Een half jaar geleden was NEC, vooral na rust, volstrekt kansloos tegen de geduchte Limburgse aanval en kon nog net de schade beperkt houden. “We zijn sindsdien gegroeid”, weet Lok. Hij gaat daarom, tegen de loop van de geschiedenis in, uit van een Nijmeegse zege om de roes gaande te houden.


“De spelers zijn blij, ik lees in jullie krant dat de sponsors de club weten te vinden. Daarmee is de voorzitter een gelukkig man. Het loopt op dit moment allemaal heel lekker.”


Toch heeft Lok zich gestoord aan het verwijt dat hij zijn ploeg negatief en reactief zou laten spelen spelen. “Ik werd afgelopen week in VI om de oren geslagen met mijn uitspraak bij mijn aantreden dat ik met drie aanvallers op de helft van de tegenstander zou spelen. Ik denk dat ik in het eerste half jaar weldegelijk die uitspraak gestand heb gedaan. NEC heeft toen punten gepakt en de vrije val gekeerd met soms spectaculair, aanvallend voetbal.”


Lok erkent echter dat NEC sinds een paar maanden een andere koers vaart: “Ik ben van idealist veranderd in een realist. En als ik het enthousiasme, van publiek, bestuur en spelers bespeur, voel ik me daarin gesteund.”


Ook tegen Roda vormt de goed georganiseerde defensie vanavond weer het fundament. Het zal het echter zonder de specie van de geschorste Björn van der Doelen moeten doen. Boutahar zal hem vervangen. Niedzielan is weer fit en begint op de bank.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan