Alleen voor Lok is alles ‘volkomen duidelijk’

Onthutst en in opperste verwarring heeft NEC gisteren het plotselinge vertrek van Cees Lok proberen te verwerken. Nog steeds weet niemand waarom de succesvolle trainer (NEC staat vijfde) is opgestapt.


In het Nijmeegse Goffertstadion hing gisterochtend een onwezenlijke sfeer die deed denken aan het plotselinge overlijden van een kerngezond familielid. Iedereen probeerde een verklaring te vinden voor een onbegrijpelijke gebeurtenis. „Ik ben net zo verbijsterd als iedereen“, vertelde voorzitter Hans van Delft gistermiddag op een inderhaast belegde persconferentie. „Toen Cees Lok me zijn beslissing meedeelde, heb ik hem gevraagd of hij misschien een grap maakte.“


Lok, die NEC opstuwde naar de vijfde plaats in de eredivisie, maakte maandagmiddag via het voorlezen van een korte verklaring aan de clubleiding en aan de spelers bekend dat hij zijn werkzaamheden als hoofdtrainer onmiddellijk beëindigt. Daarna vertrok hij. Zijn mobieltje ging uit, hij was voor niemand bereikbaar.


Nadat Lok in zijn leaseauto was gestapt – die hij trouwens gisterochtend al bij de dealer inleverde – kwam de top van de Nijmeegse club nogal ontredderd bijeen in De Goffert. Omdat Loks verklaring niet uitblonk in helderheid, begreep niemand precies wat de coach ertoe bewogen had zijn biezen te pakken.


Terwijl in de grote sponsorruimte van het stadion de jaarlijkse kerstborrel begon, probeerde de clubleiding wanhopig met de trainer in contact te komen. Voorzitter Van Delft reed ’s avonds zelfs naar Loks huis in Elst, maar de opgestapte coach weigerde hem te woord te staan. Voor aanvoerder Peter Wisgerhof en assistent- coach Wilfried Brookhuis deed Lok wél open, maar ook zij kregen geen heldere toelichting op het besluit.


Lok was ook gisteren niet bereid om de mist te verdrijven. De oefenmeester verwees naar zijn schriftelijke verklaring. Die luidt: ‘Het afgelopen jaar heeft mij geleerd dat er een onoverbrugbaar verschil is ontstaan over de manier waarop je samen structureel werkend, met een duidelijke visie NEC naar een hoger niveau kunt tillen.’ Lok: „In het belang van de club wil ik het daarbij laten. Ik ben volgens mij volkomen duidelijk geweest.“

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan