Wisgerhof is vraagteken tegen RKC

De ochtendtraining was gisteren nauwelijks een halfuur oud of de NEC – spelers keerden alweer terug naar de kleedkamer. Het veld naast De Goffert was simpelweg te slecht bespeelbaar voor een acceptabele training. En dus viel de laatste testcase in de voorbereiding op het belangrijke uitduel van vanavond tegen RKC grotendeels in het water.


Bij NEC keert Jeffrey Leiwakabessy terug van een blessure. De linksback viel woensdag vroegtijdig uit nadat hij met zijn hoofd in de wedstrijd tegen Feyenoord (2-1 verlies) pijnlijk in aanraking was gekomen met de schouder van ploeggenoot Peter Wisgerhof. De hoofdpijn is inmiddels weggezakt. Leiwakabessy lijkt fit genoeg.

Dat laatste geldt mogelijk niet voor Wisgerhof die woensdag ook voortijdig afhaakte. Hij kampt met een ‘bekkenblokkade’. Achter zijn inzetbaarheid vanavond in Waalwijk staat een groot vraagteken. Zijn eventuele vervanger is Pascal Heije.

Op het middenveld heeft Johan Neeskens meerdere opties. Schuurman, als rechtshalf, en Hersi, als aanvallende middenvelder, zijn zekerheidjes.

De vraag is welke posities de NEC-coach in gedachten heeft voor Björn van der Doelen – tegen Feyenoord overtuigend als verdedigende middenvelder – en Jarda Simr, die eveneens het liefst in het centrum acteert.

Vermoedelijke opstelling NEC:
Gentenaar;
Heije, Wielaert, Ebbinge, Leiwakabessy;
Schuurman, Van der Doelen, Hersi, Simr;
Demouge en Niedzielan.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.