Vrouwen NEC uit competitie

De vrouwen van NEC hebben zich gisteren teruggetrokken uit de hoofdklasse. De Nijmeegse club kan nog amper een elftal op de been brengen. Volgend seizoen hoopt de club op een doorstart. Of dat lukt hangt af van de sanctie die de KNVB oplegt.


De wedstrijd van afgelopen weekend gaf de doorslag. Tegen Buitenveldert was NEC precies met elf speelsters. “Toen hebben we besloten dat het de laatste wedstrijd was geweest en dat hebben we vandaag aan de KNVB meegedeeld”, aldus woordvoerster Inge Rengers. “We krijgen elke week met moeite een ploeg op de been en moeten daarvoor de meest rare bokkensprongen maken.”

NEC, actief op het hoogste niveau, was al praktisch zeker van degradatie naar de eerste klasse. Rengers hoopt dat ze volgend seizoen inderdaad op dat niveau mogen acteren. “We weten nog niet wat de KNVB gaat beslissen. Ze kunnen ons terugzetten naar de eerste, maar ook naar de vijfde klasse.”

Als het de eerste klasse wordt, ziet Rengers mogelijkheden om volgend seizoen weer een ploeg op de been te brengen. “Van het huidige team gaan zes speelsters zeker door. Verder willen we speelsters uit de omgeving gaan benaderen. Die moeten wel het niveau van de eerste klasse aankunnen.”

Rengers denkt het mogelijk is om een team te vormen die op dat niveau mee kan. “De speelsters die overblijven vormen een prima kern waar je een leuke ploeg omheen kan bouwen. We hebben flink wat speelsters nodig. Want dit seizoen begonnen met een selectie van achttien en dat is dus niet genoeg gebleken.”

De KNVB was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan