Voor schut

De hoeveelheid reacties van de Trouwe Honden op deze site geeft al aan dat de uitspraken van Neeskens gisteravond hard zijn aangekomen. Als een klap in het gezicht mag je wel zeggen.
Inmiddels hebben de landelijke media en daarmee ook andere clubs de uitspraken ook geplaatst en omdat “hoor en wederhoor” wat lastig is, worden de uitspraken van de trainer als waarheid aangenomen. En daarmee staan we dus collectief te kijk als een supportersgroep die haar spelers racistisch bejegend en zo negatief benaderd heeft dat spelers liever uit- dan thuiswedstrijden spelen.
Het tekent de verstoorde relatie tussen Neeskens en de supporters, een relatie die eigenlijk nooit optimaal is geweest. De man straalt geen clubgevoel uit, communiceert niet met het publiek en eist een kritiekloze opstelling van de mensen die veel geld en tijd spenderen aan het volgen van de club. Een goed voorbeeld is de geïrriteerde en ongeïnterresseerde manier waarop Neeskens de fans te woord staat tijdens de supportersavonden.
Het zou de trainer sieren als hij, in plaats van verwijten maken aan de supporters, eens de hand in eigen boezem zou steken. Want hoe is het mogelijk dat de beste selectie die NEC ooit heeft gehad vecht tegen degradatie en meer thuiswedstrijden verloren heeft dan welke ploeg dan ook? Zou dat echt alleen aan ons liggen Johan? Dat geloof je zelf toch niet? (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan