Beste Johan

Beste Johan,

in onderstaand stukje is Bleum erg mild voor je, maar laat je niet bedriegen. Na jouw opmerkingen gisteren in Studio Sport, heb je je in Nijmegen eigenlijk onmogelijk gemaakt en is je positie onhoudbaar geworden, tenzij je de komende dagen inderdaad door het stof gaat, maar dat zit volgens mij niet in je karakter.

Want wat was het schrikken gisteravond, zeg! De Freitas was racistisch bejegend door supporters van de club waar een Uli Cruden steevast in de topdrie van publiekslievelingen staat. Als het gebeurd is (ik heb er niks van meegekregen), is dat natuurlijk een schande. Maar jouw commentaar was veel algemener: de steun van het publiek is ondermaats. En weet je, Johan, eigenlijk ben ik het deels nog wel met je eens ook! Ik baal ook regelmatig van de soms wel erg doodse sfeer in de Goffert. Het probleem is echter, dat er één iemand is die nu net GEEN recht van spreken heeft en dat ben jij, en al helemaal niet voor de camera van Studio Sport!

Herinner je je de wedstrijd tegen RBC nog? Dat na de rust het publiek erachter ging staan? Dat de spelers het RBC-doel bestormden? Dat jij Ax er toen uithaalde en Govedarica erin zette? Dat publiek en spelers met stomheid geslagen waren en allebei abrupt stil vielen? En dat vijf minuten later de eindstand 1-2 op de borden stond? Wat ik bedoel te zeggen, is dat een hand in eigen boezem bij jou op de plaats zou zijn, maar ook dat is een karaktereigenschap die jij niet lijkt te bezitten.

Nee, Johan, na gisteren is het respect dat ik voor je had, dat los staat van mijn sportieve mening over jou, enorm gedaald. Het respect ook dat, denk ik, de reden is dat ondanks de teleurstellende resultaten het ‘Johan, rot op’ nog niet of nauwelijks is neergedaald. Excuses zouden daar natuurlijk wel iets aan kunnen veranderen, maar het lijkt, zoals ik al zei, niet bij je te passen om door het stof te gaan voor supporters. Nee, als de geruchten dat de KNVB je als assistent mee wil nemen naar Portugal waar zijn, wil ik je adviseren daar toch maar op in te gaan. Liefst zo snel mogelijk, zodat jou en de club een pijnlijk einde van je NEC-periode bespaard blijft. Ik hoop trouwens niet, dat die belangstelling de reden is voor je opmerkingen van gisteren, die wèl het karakter leken te hebben van een trap na, maar dat zal toch niet… Toch, Johan? (tho)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan