Van der Doelen blij met langer verblijf bij NEC

Björn van der Doelen is ook de volgende twee seizoenen NEC’er. Na lang wikken en wegen besloot de Nijmeegse club de publiekslieveling ondanks een overschot aan middenvelders een contract te geven.

Tijdens de ochtendtraining van gisteren wist Van der Doelen al dat het goed zou komen, maar hield hij nog een slagje om de arm. “Ik weet niet wat er allemaal gezegd kan worden”, zei hij toen. Kort daarna kreeg hij zekerheid.

Bij NEC is lang getwijfeld. De club wilde Van der Doelen graag houden, maar heeft met Edgar Barreto, Resit Schuurman, Jarda Simr, Said Boutahar en Tininho al vijf middenvelders. En de club moet voorzichtig zijn met het geld. Bovendien is NEC ook bijna rond met Pascal Heije en is het volgend seizoen de bedoeling om Rob Wielaert door te schuiven naar het middenveld en zijn positie achterin te laten bekleden door een grote verdediger met leidinggevende kwaliteiten. Dat maakt dat het totale aantal middenvelders op acht komt, al kunnen veel spelers ook in een andere linie goed uit de voeten.

Belangrijk was het financiële offer dat Van der Doelen wilde brengen. Hij verdient nog steeds goed, maar had bij FC Twente een absoluut topcontract, stammend uit de gouden tijd. “Ik lever meer dan de helft in. Maar dat vind ik helemaal niet belangrijk. Ik heb de afgelopen jaren goed kunnen boeren en bij NEC klikt het met iedereen heel erg goed, dus wilde ik graag blijven. De laatste twee weken was duidelijk dat het de goede kant op zou gaan. Of de steun van het publiek daarbij een rol heeft gespeeld weet ik niet. Ik denk dat de club dat wel meegenomen heeft. Het deed mij in ieder geval erg veel.”

Van der Doelen stond ook in de belangstelling van een van de topploegen uit de Engelse First Division. “Maar ik heb meteen gezegd dat ik dat niet wilde. Ja, ik kon daar meer verdienen. Maar ik vind het altijd zo’n onzin om hierover te praten. Straks lijkt het alsof ik overal naartoe kon en dat is helemaal niet zo.”

Afgelopen zondag zag de geschorste Van der Doelen zijn ploeggenoten falen tegen Volendam. Het bracht hem niet aan het twijfelen. “Ik heb die wedstrijd zelfs twee keer gezien. Dinsdag moesten we hem op video nog een keer helemaal bekijken. De trainer had ons niet erger kunnen straffen. Maar het is goed als iedereen op zo’n manier geconfronteerd wordt met zijn eigen spel.”

Pascal Heije verwacht er op korte termijn uit te komen met NEC. “Ik moet nog praten met de club, maar ze hebben wel aangegeven met een aanbieding te komen.”

Het is nog onduidelijk wie er zondag in Den Haag in de spits staan. Andrzej Niedzielan en Frank Demouge trainden gisteren niet mee. Demouge kreeg donderdag wat last van zijn probleemenkel en is een twijfelgeval. De Poolse spits was dat al.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan