Update blessurenieuws door Cees vd Linden

De ziekenboeg van NEC is momenteel overvol. Fysiotherapeut Cees van der Linden geeft hieronder een update per speler.

Edgar Barreto is voorzichtig begonnen met de looptraining en dat gaat goed, zijn herstel ligt op schema, maar vergt nog zeker wel 5 weken.

Frank Demouge’s herstel verloopt goed en de kans is aanwezig dat hij volgende week weer gaat deelnemen aan de training met de groep.

Arjan Ebbinge miste de trainingen op donderdag en vrijdag wegens ziekte. Zaterdag zal worden bekeken hoe hij zich voelt en wordt er beslist of hij wel of niet kan spelen tegen NAC Breda.

Fabian de Freitas: kampt met een hamstringblessure, waar hij al eerder dit seizoen mee te maken heeft gehad. Voor hem geldt dat er geen risico genomen wordt, om erger blessureleed te voorkomen. Hij zal tegen NAC dan ook niet kunnen spelen.

Voor Ralf de Haan geldt eigenlijk hetzelfde als voor Fabian. Ralf had een scheurtje in zijn hamstring en zijn herstel verloopt goed. De wedstrijd tegen NAC Breda komt net te vroeg, volgende week zal hij weer bij de groep aansluiten.

Pascal Heije heeft donderdag en vrijdag weer met de groep getraind. De wedstrijd tegen NAC Breda komt voor hem net te vroeg. Gezien zijn blessureverleden gaat men zijn terugkeer ook niet forceren.

Jeffrey Leiwakabessy moet het voorlopig nog rustig aan doen. Volgende week zal zijn herstelschema worden samengesteld. De linksback heeft door zijn verblijf in het ziekenhuis een flinke conditionele terugslag gekregen en het zal nog wel enige weken vergen voordat hij weer volledig terug is.

Andrzej Niedzielan miste twee weken geleden de wedstrijd tegen FC Twente wegens een liesblessure, tegen AZ was hij weer van de partij. De liesklachten zijn deze week toch weer op gaan spelen. Vrijdagmiddag is er in het ziekenhuis een echo gemaakt waarin werd aangetoond dat er wat beschadiging is. Er wordt geen risico genomen en hij zal de wedstrijd tegen NAC Breda aan zich voorbij moeten laten gaan.

Fysiotherapeut Cees van der Linden: “De situatie is op dit moment niet al te best, maar ik kijk positief vooruit en denk dat er volgende week tegen Willem II wellicht weer 3 a 4 spelers kunnen terugkeren.”


Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.