Ulrich Cruden wordt hoofdtrainer bij Orion

Met ingang van het komende seizoen zal Ulrich Cruden trainer zijn van de hoofdselectie van voetbalclub Orion. Het contract, dat gisterenavond werd getekend, behelst een overeenkomst voor één jaar met een optie voor nog een tweede termijn.


jarige Cruden, in het bezit van het Oefenmeester 2-diploma, heeft een lange carrière als voetballer achter de rug. Begonnen bij een amateurclub in Amsterdam speelde hij betaald voetbal bij AZ, FC Utrecht, FC Wageningen en SC Cambuur. Van 1992 tot 1999 maakte hij deel uit van de hoofdselectie van NEC. De laatste vijf jaar voetbalde Cruden als amateur in de hoofdklasse bij De Treffers.

Het bestuur van Orion ziet in Cruden een trainer die past bij de cultuur en de ambities van de club. Orion gaat momenteel in de vijfde klasse E aan kop.

Zijn staat van dienst als voetballer, zijn zes jaar trainerservaring met o.a. jeugdelftallen van De Treffers en NEC en zijn visie op het voetbal in het algemeen geven, zo laat het bestuur van Orion weten, het volste vertrouwen in zijn volgende, nieuwe stap van zijn trainersloopbaan.

Met het aantrekken van Cruden heeft de vereniging de technische staf voor de hoofdselectie voor het komend seizoen rond: Ulrich Cruden is als trainer/coach de hoofdverantwoordelijke; Hans Loen, de huidige trainer/coach, wordt voor de hoofdselectie coördinator technische zaken en Pedro Koolman blijft aan als assistent-trainer.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.