Uitblinker na bezoek aan de chiropractor

Saïd Boutahar lag gistermorgen bij de chiropractor. Gisteravond was hij in de wedstrijd tegen RBC (4-0) de beste man op het veld. “Als ik goed gevoed word, kan Boutahar veel laten zien.”


Zulk mooi voetbal als gisteravond na 34 minuten NEC-RBC is in De Goffert zelden te zien. Na een prachtige aanval was het Romano Denneboom die tegen RBC de 3-0 binnen schoot. Maar de man die de aanval vorm gaf, en bij wie achtereenvolgens Wielaert, Heije en Niedzielan de bal inleverden, was Saïd Boutahar.

“We vonden elkaar makkelijker dan normaal”, zei Boutahar na afloop. “Het ging lekker, maar we kunnen nog veel beter. Het is jammer dat we niet doorgingen. Bij rust had het al 5-0 moeten staan en we hadden er 11 moeten maken.”

Boutahar was gisteren eindelijk de grote vormgever die velen in hem zien. Strooiend met subtiele passes en heersend op het middenveld met een indrukwekkende vanzelfsprekendheid. “Ik zat lekker in mijn vel, maar ik werd ook vaker aangespeeld. En als ik goed gevoed word, kan Boutahar veel laten zien.”

Dat de nieuwkomer zich prettig voelde, was verrassend. Gisterochtend lag hij nog met rugpijn bij de chiropractor. “En ik hoorde dat er eigenlijk een dag tussen de behandeling en een wedstrijd moet zitten. Maar ik heb vanmiddag een beetje geslapen en ben gewoon begonnen.”

Boutahar hield het 45 minuten vol en zette daarin vooral Niedzielan regelmatig vrij voor de doelman. In de rust gingen beiden met kleine blessures, de Poolse spits had wat last van zijn lies, gerust naar de kant.

Door de 3-0 bij rust was het niet nodig risico’s te nemen. “Het doet nu veel pijn, maar ik denk dat ik tegen Groningen gewoon kan spelen”, zei Boutahar, “We moeten dit goede gevoel meenemen naar die wedstrijd,. Zij zijn nu bezig in de verlenging (die met 2-1 verloren ging tegen NAC, red.), dus ze moeten lekker extra lopen.”

Na de bliksemstart was dat voor NEC niet nodig, maar Boutahar besefte dat in de wedstrijd tegen RBC wel alles meezat. “We hadden hem ook tegen kunnen krijgen”, doelde hij op Ikedia, die na 23 seconden door Ebbinge binnen de zestien onderuit werd gehaald. De gevaarlijkste speler van RBC raakte al na zes minuten geblesseerd en na een kwartier stond het 2-0 en kreeg RBC’er Lammens rood. “Toen was het gelopen”, zei Boutahar.

De Marokkaan benadrukte, op het moment dat NEC-FC Twente nog niet uit de koker was gekomen, het belang van de bekerwinst. “Het is toch de snelste manier om Europees voetbal te halen. Als het meezit, loot je een paar thuiswedstrijden tegen mindere ploegen en krijg je pas later de toppers. Dan zit je zo in de finale.”

Romano Denneboom had met twee doelpunten weer een voorname bijdrage in de 4-0 overwinning. “Het ging lekker, maar de tweede helft was minder. We begonnen heel slecht. Voor hetzelfde geld legt de scheidsrechter de bal op de stip en geeft hij Ebbinge rood.”

Maar dat gebeurde niet. En dus stond NEC bij de rust op een veilige voorsprong en kreeg Leiwakabessy eindelijk weer negen handen vol speelminuten. “Het was voor het eerst sinds 8 maart dat ik weer een hele helft speelde. Ik ben blij dat ik die kans kreeg. Na die lange blessureperiode was ik conditioneel ver weggezakt. Maar ik heb hard gewerkt en hier doe je het voor.”

Leiwakabessy besefte dat er in de persoon van Valencia iemand op zijn plaats staat, die lastig uit het elftal te spelen zal zijn. “Ik heb vandaag getracht de trainer te laten zien wat ik kan. Het is aan hem een keuze te maken. Ik moet afwachten, maar wil graag spelen. Ik ben 23, dus dat is nodig voor mijn ontwikkeling.”

Leiwakabessy maakte een goede indruk, al vielen daar door de geringe tegenstand geen conclusies aan te verbinden. “Dit was belangrijk voor de ploeg, maar ook een opsteker voor mij persoonlijk. Ik moet mijn voeten laten spreken. Want ik kan moeilijk tegen de trainer zeggen: ‘Je moet me opstellen.'”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan